Λαβρόφ: Η ένταξη των ΗΑΕ θα επηρεάσει θετικά τους BRICS

1959

Η πρόσκληση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) να ενταχθούν στους BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία και άλλα μέλη του οργανισμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτό θα είναι μια πολύ θετική επιρροή, τόσο στους διμερείς μας δεσμούς όσο και στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων μελών της οικογένειας των BRICS», είπε σε συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO University). , απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς η πρόσκληση των ΗΑΕ στο BRICS θα επηρεάσει την οργάνωση και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Μόσχας.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι το 2022, τα ΗΑΕ έγιναν ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο. «Ο λόγος για αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία είναι ότι τόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και η Ρωσική Ομοσπονδία προέρχονται από τα εθνικά τους συμφέροντα και δεν θα ανεχτούν καμία πίεση που θα τους έκανε να θυσιάσουν τα εθνικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα της ανάπτυξης των οικονομιών τους, των λαών τους». τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών είναι λαμπρό.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι αργότερα εντός της ημέρας, μαζί με τον κοσμήτορα του MGIMO και τον απεσταλμένο των ΗΑΕ, θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του Κέντρου των ΗΑΕ στο πανεπιστήμιο που θα εγκαινιάσει ένα νέο στάδιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας