Λαβρόφ: «Δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τον Ζελένσκι»

1163
Δεν μπορούμε να πάρουμε

Για έλλειψη σοβαρότητας στις πολιτικές του δραστηριότητες κατηγόρησε τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο, καθώς, όπως είπε, τα λόγια του διαφέρουν από τις πράξεις.

«Όταν, προς μεγάλη μου λύπη, ο πρόεδρος Ζελένσκι δηλώνει ότι δεν μπορεί να είναι Ναζί όταν είναι εβραϊκής καταγωγής και το λέει ακριβώς τις ημέρες που η Ουκρανία αποσύρεται προκλητικά από τη συμφωνία για την προστασία των μνημείων των ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, τότε είναι απλά δύσκολο για μένα να πάρω στα σοβαρά την πολιτική της ουκρανικής ηγεσίας», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τα λόγια του Ζελένσκι συχνά αποκλίνουν από τις πράξεις του, προσθέτοντας πως η ουκρανική πλευρά ξεκίνησε διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα, με τη σκέψη της στην «εξυπηρέτηση αριθμών». «Παρ’ όλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, έχουμε φτάσει σε κάποιο σημείο, αν και καταλαβαίνουμε πως οι ΗΠΑ κρατούν το χέρι και καθοδηγούν τους Ουκρανούς, χωρίς να τους επιτρέπουν να φτάσουν σε συμφωνία, έστω και στις ελάχιστες απαιτήσεις» πρόσθεσε.

«Η στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει, ελπίζω, με την υπογραφή περιεκτικών εγγράφων για τα ζητήματα που έχουμε αναφέρει: θέματα ασφάλειας και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας με εγγυήσεις για την ασφάλειά της», συνέχισε ο Λαβρόφ.

Σε σχέση με τις διεθνείς επαφές της Μόσχας, ο Λαβρόφ ανέφερε πως «συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με οποιεσδήποτε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών. Από τη στιγμή, βέβαια, που η Δύση μας συμπεριφέθηκε με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες… Ας δούμε πώς θα βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας