Λαφαζάνης στη ρωσική κρατική τηλεόραση-Με τη Ρωσία πλειοψηφικά ο ελληνικός λαός!

  3216

  Συνέντευξη στο πρώτο ρωσικό κανάλι με ημερήσια θεαματικότητα πάνω από 100εκ. πολίτες στο ρωσόφωνο κόσμο και στη δημοσιογράφο Irina Sharapova έδωσε ο Παναγ. Λαφαζάνης με την ιδιότητα του πρώην υπουργού και σήμερα επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος “Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α.).

  Ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση για τους σκοπούς του κόμματός του, τόνισε ότι το ΔΗ.Κ.Ε.Α έχει ως θεμελιώδεις στόχους μια Ελλάδα ανεξάρτητη που θα πάψει να είναι πιόνι των ΗΠΑ, της Γερμανίας, των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ, μια Ελλάδα που θα απλώσει χέρι συνεργασίας με τους BRICS και θα εφαρμόζει μια πολυδιάστατη παραγωγική αναπτυξιακή οικονομική και εξωτερική πολιτική, μια Ελλάδα ακόμα βαθιά δημοκρατική και κοινωνική, χωρίς δεσποτικές ολιγαρχίες, με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, δικαιοσύνη και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους τους πολίτες της.

  Ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας για την πολυσυζητημένη αφίσα του κόμματός του, με την επιγραφή “Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ” και η οποία έχει τη φωτογραφία του δίπλα στο Ζ, έμβλημα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, τόνισε ότι: Το Δημοκρατικό Κίνημα, στο πλαίσιο των στόχων του, είναι το μόνο, σχεδόν, κόμμα  στην Ελλάδα που λέει καθαρά στον ελληνικό λαό ότι τον πόλεμο στην Ουκρανία επεδίωξαν, προκάλεσαν, συνεχίζουν και κλιμακώνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πιο σκληροπυρηνικοί φιλοαμερικάνικοι κύκλοι της Δύσης ως ύστατη απεγνωσμένη προσπάθεια για να ανακτήσουν την επικυριαρχία στον πλανήτη και να επιβάλλουν με σιδερένια αυταρχική φτέρνα μια νέα τάξη “παγκοσμιοποίησης”, όπου μια χούφτα κοσμοεταιρειών θα εξουσιάζουν τους λαούς, εν μέσω γενικής φτώχειας, εξαθλίωσης, ανελευθερίας και πολιτιστικής ισοπέδωσης και αποεθνοποίησης.

  Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι συντασσόμαστε με τον ρωσικό λαό διότι ο αγώνας του δεν αφορά μόνο την προστασία των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, ούτε μόνο την ασφάλεια της Ρωσίας και τη ματαίωση των σχεδίων αποδυνάμωσης της και στη συνέχεια ελέγχου και τεμαχισμού της.

  Ο αγώνας της Ρωσίας σήμερα εκ των πραγμάτων είναι πολύ ευρύτερος και αμφισβητεί την αποικιοκρατία που εδώ και πάνω από 300 χρόνια έχει επιβάλλει ο Δυτικός αγγλοσαξωνικός κόσμος στον πλανήτη. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλους τους λαούς για ένα νέο πολυπολικό κόσμο, για τη δυνατότητα μεσαίων και μικρών χωρών να αποφασίζουν και να ασκούν ανεξάρτητες πολιτικές και μαζί να διατηρούν, να αναπτύσσουν και να πλουτίζουν, την εθνική και ιδιαίτερη πολιτιστική τους ταυτότητα και τον τρόπο ζωής τους, να ακολουθούν τους δικούς τους οικονομικούς δρόμους και να μετέχουν σε ισότιμες, αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες συνανάπτυξης και ειρήνης.

  Η Ευρώπη, συμπλήρωσε ο Παν. Λαφαζάνης δεν μπορεί να είναι ιδεολογική κατασκευή ούτε η μεγαλύτερη “αναπτυγμένη” αποικία στην ιστορία. Η Ευρώπη αντίθετα, μακριά από μια ψοφοδεή αλαζονεία, έπαρση και απωθητική κομπορρημοσύνη, οφείλει να συναισθανθεί την παρακμή της και μακριά από την Βρυξελλιώτικη ισοπέδωση να σεβασθεί πολιτισμούς, ιστορικές ταυτότητες, ιδιαιτερότητες και πολυμορφίες και να καταστεί ένα πεδίο από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια συνεργασίας ανεξάρτητων και κυρίαρχων εθνών και λαών, ως μέρος μια μεγάλης ευρασιατικής συμπόρευσης, που θα συνδέει το “μεγάλο νησί” του πλανήτη μας με δεσμούς δίκαιης συνεργασίας, ελευθερίας και ελεύθερης επιλογής οικονομικών και πολιτιστικών δρόμων.

  Ο Παν. Λαφαζάνης, κατέληξε, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει τις αντιρωσικές ψυχώσεις του υποτελούς ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και στην πλειοψηφία του τάσσεται υπέρ της Ρωσίας και υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία που θα λαμβάνει υπόψη της τα σημερινά δεδομένα και την ανάγκη ενός νέου ειρηνικού ξεκινήματος με αμοιβαίους όρους ασφάλειας και συνεργασίας.

  Ο Ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε αν θέλει να κηρύξει υβριδικό πόλεμο, γιατί περί αυτού πρόκειται, εναντίον της Ρωσίας.

  Ο Ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε αν θέλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τις οποίες απορρίπτει.

  Ο Ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε αν θέλει, που δεν θέλει, να στέλνει όπλα για να σκοτώνουν Ρώσους στην Ουκρανία.

  Ο Ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε αν θέλει αμερικάνικες βάσεις στην χώρα του και πολύ περισσότερο αν θέλει η αμερικάνικη βάση της Αλεξ/πολης να είναι το στρατηγικό όχημα εξοπλισμού της Ουκρανίας και πέρασμα του Νατοϊκού στρατιωτικού δυναμικού για την περικύκλωση της Ρωσίας.

  Κανένα κόμμα και καμιά κυβέρνηση δεν εξουσιοδοτήθηκε, να στρέφεται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κατά της Ρωσίας και να ασκεί επιθετική αντιρώσικη πολιτική.

  Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο. Η Ρωσία δεν γονάτισε αλλά μάλλον βγαίνει ισχυρότερη από τις κυρώσεις και επικεφαλής μια μεγάλης ιδιόμορφης αντιδυτικής αντι-αγγλοσαξωνικής συσπείρωσης και εξέγερσης στον κόσμο, στην οποία συσπείρωση ανήκει και το μέλλον του πλανήτη. Ας το διαμορφώσουμε με τους αγώνες μας!

  Τέλος οι συντελεστές της εκπομπής ευχαρίστησαν τον Παν. Λαφαζάνη και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο κόμμα του και ειδικότερα επιτυχία στις επόμενες εκλογές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας