Κυβερνητικός «παραμορφωτικός καθρέφτης»: Ο Σταϊκούρας βλέπει την ελληνική οικονομία να «μεγεθύνεται»!!

793

Μεγέθυνση με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη!

Μερικές φορές πραγματικά απορούμε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και απορούμε με ειλικρίνεια: ζουν άραγε στον ίδιο κόσμο, στην ίδια κοινωνία, στην ίδια χώρα, με όλους και όλες εμάς; Ή μήπως έχουν φτιάξει έναν υπέροχο «αλγόριθμο» που τους παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως θέλουν εκείνοι να τη βλέπουν;

Τελευταίο παράδειγμα αυτού του «παραμορφωτικού καθρέφτη» (όπως θα έγραφε και ο Αντον Τσέχοφ στο ομώνυμο διήγημά του), είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και πρώην υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, κατά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

«Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα. Έχει επιστρέψει, δυναμικά, στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Μεγεθύνεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, από ουραγός σε επιδόσεις τα προηγούμενα χρόνια», είπε γεμάτος βεβαιότητα, θυμίζοντας την ηρωΐδα του Τσέχοφ που νόμιζε ότι ήταν πανέμορφη καθώς κοίταζε τον εαυτό της στον παραμορφωτικό καθρέφτη!

Και συνέχισε ο υπουργός: «Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιήθηκαν και βελτιώνονται. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να αναπτυχθεί, ισχυρά και βιώσιμα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις και αναταράξεις. Αντέξαμε τους ισχυρούς κραδασμούς των διαδοχικών κρίσεων, στηρίξαμε – γενναία και αποτελεσματικά – νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως τους πιο ευάλωτους (sic!), κλείσαμε επώδυνα κεφάλαια του παρελθόντος, δημιουργήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης (σ.σ.: ασχολίαστο) και προσελκύσαμε επενδυτικό ενδιαφέρον».

Το πρόβλημα για τον κ. Σταϊκούρα είναι ότι, την ίδια ώρα που λέει όλα αυτά,

— έχουμε νέες εκρηκτικές αυξήσεις στα τρόφιμα με ανατιμήσει πάνω από 8% τον Γενάρη και +67,4% το λάδι,

— παρουσιάζονται νέες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες πάνω από το 50% μείωσε αγορές σε τρόφιμα, ενώ το 75% έκοψε (και) τη διασκέδαση,

— προκύπτει ότι για το 60% των νοικοκυριών (σχεδόν 2 στα 3 νοικοκυριά) το εισόδημα φτάνει μέχρι τις 19 του μήνα,

— σύμφωνα με την ίδια τη eurostat η χώρα μας είναι δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων στην ευρωζώνη,

— πραγματοποιήθηκε νέα αύξηση 3,4% στις ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους,

— έγιναν αυξήσεις-σοκ στα φάρμακα μέχρι και 80%,

— οι τιμές των διαμερισμάτων και της στέγασης στη χώρα αυξήθηκε με ρυθμό 11,9% στο γ΄ τρίμηνο του 2023, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της τελευταίας, τουλάχιστον, τριετίας, καθιστώντας πανάκριβη τη στέγη στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, κύριε Σταϊκούρα και κύριοι της κυβέρνησης, ναι, η «ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα»…

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας