Κυβέρνηση δημιούργησε κέντρο εκμάθησης της λεγόμενης «μακεδονικής» γλώσσας στην Φλώρινα!

1396

Δημιούργησε ένα φιλοσκοπιανό κέντρο επιρροής στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας – Ζ.Ζάεφ: «Συγχαρητήρια Μητσοτάκη»!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε άλλο ένα ατόπημα καθώς όχι μόνο επικύρωσε την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δημιούργησε και κέντρο διδασκαλίας της λεγόμενης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας.

Αναφερόμαστε σε λεγόμενη “Μακεδονική” γλώσσα γιατί επί της ουσίας πρόκειται για… βουλγαρική διάλεκτο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το σκοπιανό εθνικιστικό κόμμα «VMRO» έχει πάρει το όνομά του από την παλιά βουλγαρική εθνικιστική οργάνωση αντίστοιχης ονομασίας.

Οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς λεξικά και μεταφραστές.

Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα εγγράφηκε και εγκρίθηκε επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας.

Η αίτηση του Συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Στην Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας αλλά αυτά στην πράξη δεν γίνονται ποτέ.

Από την στιγμή που δόθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονική» γλώσσα, παραδόθηκαν τα δικαιώματα της Μακεδονίας σε κάποιους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα μπορούν να ισχυρίζονται πως είναι οι απευθείας διάδοχοι του αρχαίου ελληνικού βασιλείου.

Κανείς πιθανότατα δεν θα θυμάται σε δύο δεκαετίες ότι η Συνθήκη των Πρεσπών λέει πως η γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης.

Το εξοργιστικό στο ζήτημα αυτό είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσπασε εκατομμύρια ψήφων στις εκλογές του 2019 ισχυριζόμενη ότι θα πάει να διαπραγματευτεί την Συμφωνία των Πρεσπών και θα την έκανε εθνικώς καλύτερη.

Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι δίνει στους Σκοπιανούς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πατήσουν «πόδι» στην περιοχή της Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ο ίδιος την «Μακεδονική» γλώσσα.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκε ο προσδιορισμός «Μακεδόνας» για τους Σκοπιανούς και ο όρος «μακεδονική γλώσσα» για τη βουλγαρική διάλεκτο που ομιλούν οι Σκοπιανοί.

Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας έχει ως σκοπό του να εργαστεί για:

•τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
•την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.

Ευχαριστίες Ζάεφ!

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα.

Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας