Κτυπά έως Μόσχα: Η Ουκρανία ενισχύθηκε με δύο Τ/Θ Ταξιαρχίες 200 αρμάτων

639

Αναπτύχθηκαν M270 MLRS στο Ντονμπάς 

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, απειλείται πλέον πολύ σοβαρά, καθώς οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας “Lend Lease Act” και πλέον αρχίζουν να παραδίδουν στρατηγικής φύσεως όπλα στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί δίνουν δυνατότητα “Deep Strike” στον ουκρανικό Στρατό.

Ήδη, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 (!) δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, τα 20 (!) δισ. των οποίων θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια.

Ο κίνδυνος να εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία σε πλήρη σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός. Η Πολωνία έστειλε πάνω από 200 άρματα μάχης επιβεβαιώνοντας το WarNews247 που είχε έγκαιρα σημειώσει πως Αμερικανός Αξιωματούχος ανέφερε ότι “η Ουκρανία θα έχει περισσότερα άρματα μάχης από την Ρωσία στο Ανατολικό Μέτωπο” και αναρωτιόμασταν ποια χώρα θα εμπλακεί πλέον πιο ενεργά στον πόλεμο.

Αυτά χωρίς να υπολογίζονται τα άρματα μάχης που παρέδωσαν άλλες χώρες όπως Τσεχία, Σλοβακία κτλ

MLRS M270 στο Ντονμπάς 

Τα αμερικανικά συστήματα MLRS M270 εξαπέλυσαν για πρώτη φορά πλήγματα κατά των ρωσικών δυνάμεων στο Ντονμπάς. Συνολικά χτύπησαν 18 φορές σε απόσταση 80 χιλιομέτρων.

Παρά τις πληροφορίες που διαδίδονται από τον ουκρανικό στρατό, προς το παρόν, εκπρόσωποι του Ντονέτσκ δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι αμερικανικά MLRS M270 έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα στο Ντονμπάς.

Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το ποιας χώρας ο στρατός πραγματοποίησε τα πλήγματα, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν είναι εκπαιδευμένος στο χειρισμό αυτών των όπλων.

Παραμένει άγνωστο πόσα συστήματα M270 MLRS παραδόθηκαν στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για τουλάχιστον 6 συστήματα που θα αναπτυχθούν στις κεντρικές, νότιες και βόρειες περιοχές της Ουκρανίας.

Στα βίντεο, μπορείτε να δείτε δύο συγκροτήματα M270 MLRS.

Η Πολωνία παρέδωσε 200 άρματα μάχης στην Ουκρανία

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Πολωνίας, παραδόθηκε στην Ουκρανία επαρκής αριθμός αρμάτων μάχης για να σχηματιστούν δύο Ταξιαρχίες. Οι Πολωνοί κάνουν λόγο για πάνω από 200 άρματα μάχης T-72 μαζί με δεκάδες BWP-1 BMP (η πολωνική έκδοση του BMP-1)

Η Πολωνία διέθετε συνολικά 400 άρματα μάχης Τ-72.

Παράλληλα, η Βαρσοβία έστειλε στην Ουκρανία «πυραύλους αέρος-αέρος για αεροσκάφη MiG-29 και Su-27, δεκάδες αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S1 Goździk, drones, MLRS ΒΜ-21 Grad, πυραύλους και εκτοξευτές χειροβομβίδων» συνολικού ύψους άνω των 7 δισεκατομμυρίων złoty. (περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ).

Εκτός από βαρύ εξοπλισμό, παραδόθηκαν και drones  επιτήρησης και αναγνώρισης που παράγονται από την πολωνική WB Electronics για επιχειρήσεις αναγνώρισης καθώς και drones Warmate που διαθέτουν σύστημα “περιφερόμενων” πυρομαχικών παρόμοιο με το αμερικανικό Switchblade.

Από το πολωνικό οπλοστάσιο δόθηκαν, μεταξύ άλλων, φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Piorun και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Το θέμα της παράδοσης των αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, συζητήθηκε σε κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας της Βουλής. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Wojciech Skurkiewicz, ο οποίος εκπροσωπούσε το υπουργείο στην επιτροπή, είπε ότι η Πολωνία έχει υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία από την αρχή του πολέμου.

MQ-9 Reaper με Brimstone στέλνουν οι ΗΠΑ!

Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper στο Κίεβο μετά την ενεργοποίηση του προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας Lend-Lease  ACT. Παράλληλα η Βρετανία θα στείλει πυραύλους Brimstone που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προαναφερθέντα αμερικανικά drones.

Το MQ-9 Reaper και το Brimstone μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό κίνδυνο για τις ρωσικές δυνάμεις καθώς η ταχύτητα του drone φτάνει τα 200 χλμ ανά ώρα και η διάρκειά του είναι περίπου 12 ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ρωσικές πόλεις που βρίσκονται σε απόσταση 1.000 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, βρίσκονται εντός βεληνεκούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο James Heappey, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαίωσε ότι «εκατοντάδες» πύραυλοι Brimstone θα σταλούν στην Ουκρανία τις «επόμενες εβδομάδες».

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, είπε ότι οι πύραυλοι Brimstone «θα χρησιμοποιηθούν πάνω χερσαίες πλατφόρμες», τονίζοντας ότι η αντιπλοϊκή έκδοση δεν είναι η κύρια προτεραιότητα καθώς μελετάται άλλο οπλικό σύστημα.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία συστήματα M142 HIMARS 

Οι Ρώσοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία συστήματα M142 HIMARS εμβέλειας 500 χιλιομέτρων!

Αναφέρουν σχετικά:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τη μεταφορά στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τακτικών πυραυλικών συστημάτων M142 HIMARS ικανών να εκτελούν πλήγματα σε απόσταση 500 χιλιομέτρων. Πλέον ο ουκρανικός στρατός θα είναι ικανός να εκτελεί καταστροφικά πλήγματα σε τεράστιες αποστάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη το έδαφος της Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αυτό θέτει σε κίνδυνο ένα σημαντικό τμήμα του ρωσικού εδάφους που συνορεύει με την Ουκρανία.

Η μεταφορά τακτικών πυραυλικών όπλων στην Ουκρανία είναι ένα πολύ απερίσκεπτο βήμα εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην πραγματικότητα, αυτό ισοδυναμεί σα να εξοπλίζει η Ρωσία τον συριακό στρατό ή τις ιρανικές πολιτοφυλακές με Iskander-M. Είναι καλύτερο για την Ουάσιγκτον να σκεφτεί δύο φορές αν αξίζει να πάει σε μια τέτοια αντιπαράθεση με τη Ρωσία», σημειώνουν ρωσικά ΜΜΕ.

Τέλος, στην Ουκρανία μεταφέρθηκαν 90 μονάδες πυροβολικού M777 των 155mm.

ΜQ-1C Gray Eagle 

Παράλληλα, η Ουκρανία αναμένει να λάβει επιθετικά drones MQ-1C Grey Eagle μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η εμφάνιση τακτικών drones MQ-1C Grey Eagle σε υπηρεσία με την Ουκρανία μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, καθώς αυτά τα drones είναι ικανά να χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα για να χτυπήσουν επίγειους στόχους.

Μιλάμε, μεταξύ άλλων, για “περιφερόμενα” πυρομαχικά GBU-44 / B Viper Strike, πυραύλους AGM-114 με εμβέλεια εμπλοκής στόχου έως 8 χιλιόμετρα και Stinger.

Δείτε βίντεο με τους πυραύλους Brimstone

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας