Κροατία: «Τα Rafale κάνουν μόνο για επιδείξεις–Χρειαζόμασταν α/α συστήματα και UAV»

1286
Τα Rafale κάνουν μόνο για επιδείξεις

Ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς υποστήριξε ότι ήταν λάθος η απόφαση της χώρας του να αγοράσει 12 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την Γαλλία, καθώς όπως είπε είναι «άχρηστα» για πόλεμο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Κροάτες θα έπρεπε να είχαν πάρει UAV και αντιαεροπορικά συστήματα. 

Η Κροατία αγόρασε τα μεταχειρισμένα Rafale από τη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2021.

«Έτσι, τώρα δεν έχουμε συστήματα αεράμυνας, αλλά έχουμε 12 αεροπλάνα», είπε ο Μιλάνοβιτς σε εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη βορειοδυτική Κροατία, όπως μεταδίδει το Euractiv.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε: «Μπορείτε να δείτε τώρα πόσο αντέχουν τα αεροπλάνα σε αυτόν τον πόλεμο… Δεν θα ήμασταν καλύτερα με 100 drones ή 100 αντιαεροπορικά συστήματα;»

«Αγοράσαμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε. Είναι άχρηστα για πόλεμο και είναι καλά μόνο για επίδειξη», είπε ο Κροάτης πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει για την αγορά συνολικά 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με συνολικό κόστος 3,3 δισ. ευρώ. Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι το τέλος του 2022, θα παραληφθούν ακόμη έξι Rafale.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας