Κλείνει η λαβίδα θανάτου στο Bakhmut-Ουκρανός στρατιώτης: “Bγαίνουμε από την κόλαση

1960

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην τελευταία οδό διαφυγής των ουκρανικών δυνάμεων από το Bakhmut. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιοχή του Chasiv Yar (στον χάρτη με το μπλε χρώμα).

Η ουκρανική Διοίκηση έστειλε ένα ενισχυμένο Tάγμα του 63ου ombr των Ενόπλων Δυνάμεων από το Kramatorsk στην περιοχή του Ivanovsky (Krasny) για να αποτρέψει την προώθηση δυνάμεων της Wagner PMC προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar.

Λογικά πριν το τέλος της εβδομάδας οι Ρώσοι θα έχουν κλείσει και την τελευταία οδό διαφυγής του ουκρανικού Στρατού από το Bakhmut.

Yπάρχουν αναφορές πως ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν τις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών στα νοτιοδυτικά προάστια του Krasne και πλησίασαν στα 200 μέτρα προς την διασταύρωση που οδηγεί στον οικισμό Chasiv Yar.

Στο βίντεο Ουκρανός στρατιώτης αναφέρει:

“Βγήκαμε από αυτή την κόλαση.

Μπαχμούτ, όλα φλέγονται.

Μετά βίας φύγαμε σε μικρές ομάδες…

Χάσαμε τα παιδιά σήμερα. Σε μισή ώρα 4 τραυματίστηκαν και δύο σκοτώθηκαν. Μόνο εμείς μείναμε. Αυτή εδώ είναι η ομάδα μας.

Πάμε να φύγουμε από εδώ.

Κόλαση, είναι απλά κόλαση. Παιδιά, είναι κόλαση, λέω.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης δείχνει ότι έχει απομείνει από τάγμα πεζικού να προσπαθεί να ξεκουραστεί και τους αξιωματικούς με φωνές να τους δηλώνουν ότι πρέπει να πάνε στην πρώτη γραμμή.

“Δεν μπορούμε να πάμε.

«Το τάγμα αποδεκατίστηκε, Μην μας πάτε εκεί. Να το πείτε στους ανωτέρους στον ασύρματο.

“Γίναμε κρέας για τα κανόνια”, “θέλουμε να πολεμήσουμε αλλά πόσοι έχουμε απομείνει”.

Αναφορές επίσης για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Οι στρατιώτες της 30ης Ταξιαρχίας έφυγαν – Δεν είχαν πυρομαχικά

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η δήλωση του πρώην βουλευτή της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας και νυν αξιωματικού της 72ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ιγκόρ Λουτσένκο προσέλκυσε ιδιαίτερη προσοχή, καθώς (όπως γράφει ο ίδιος ο Lutsenko) είναι από πρώτο χέρι, από Ουκρανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στο Bakhmut:

“Η 30η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Μπαχμούτ δεν έχει πυρομαχικά. Αυτή η ταξιαρχία, που μας εστάλη για ενίσχυση, έριξε τα όπλα στη θέα του εχθρού και απλά έτρεξε μακριά από τις θέσεις τους.

Το σημείωμά του λέει ότι οι Ουκρανοί μαχητές πρέπει να τραπούν σε φυγή «προς όλες τις κατευθύνσεις» όχι επειδή είναι «κακοί», αλλά απλώς επειδή δεν έχουν τίποτα να πυροβολήσουν.

Απλώς δεν έχουν τίποτα να πυροβολήσουν. «Απολύτως» τίποτα. Στις ζώνες πολυβόλων – 20 φυσίγγια η καθεμία, δεν υπάρχουν άλλα φυσίγγια.

Περαιτέρω, ο πρώην Βουλευτής του Λαού της Βερχόβνα Ράντα Ιγκόρ Λουτσένκο αναφέρει:

“Οι μαχητές πιστεύουν ότι οι Ρώσοι θα κόψουν το δρόμο προς το Σλαβιάνσκ στο άμεσο μέλλον, ίσως και σήμερα. Και δεν έχουμε υποστήριξη πυροβολικού, γιατί η 30η Ταξιαρχία αναπτύχθηκε χωρίς πυρομαχικά”.

«Βασιλεύει το απόλυτο χάος, το πεζικό της 30ης ταξιαρχίας δεν έλαβε πυρομαχικά, δεν υπάρχει υποστήριξη πυροβολικού».

Η κατάσταση στο μέτωπο

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Simonov αναφέρει για την κατάσταση στο μέτωπο του Bakhmut:

Βόρεια του Μπαχμούτ: Οι «Μουσικοί» παλεύουν για τον έλεγχο των οικισμών Krasnaya Gora και Paraskovievka.

Περιοχή Stupky: Οι μονάδες της Wagner εισήλθαν στο Bakhmut από τα βόρεια. Αυτή τη στιγμή, ομάδες “Μουσικών” έχουν εδραιωθεί κατά μήκος της 1ης λωρίδας του Ushakov.

Περιοχή “Εργοστάσιο Επεξεργασίας Κρέατος”: Τα αποσπάσματα επίθεσης της “Ορχήστρας” ολοκλήρωσαν την ευθυγράμμιση του μετώπου κατά μήκος της οδού Selkorovskaya.

Περιοχή “Zabakhmutka”: Τις τελευταίες 24 ώρες, μονάδες Wagner προχώρησαν προς την οδό Garshin, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου στις οδούς Chernyshevsky και Dobrolyubov.

Περιοχή “Sobachevka”: Οι Μουσικοί έχουν ισοπεδώσει την πρώτη γραμμή από την πλευρά του οικισμού “Έμπειρος” και συνεχίζουν την επίθεσή τους βαθιά στην αστική περιοχή.

Νότια του Μπαχμούτ: Η επίθεση του Wagner PMC συνεχίζεται προς την περιοχή Budenovka.

Δείτε βίντεο

Η περιοχή είναι γεμάτη πτώματα – France24: Είναι “κρεατομηχανή”

Το μέτωπο του Βakhmut είναι γεμάτο με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών: το παρακάτω βίντεο δείχνει το αποτέλεσμα της πρωινής επίθεσης σε θέσεις στην Krasnaya Gora από δυνάμεις της Wagner.

Σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές, αυτός ο οικισμός δεν έχει ακόμη περιέλθει στον έλεγχο της Ρωσίας. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται ακόμη..

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Alexander Simonov,  ο ουκρανικός Στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της PMC «Wagner» κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή του χωριού Ivanovskoye νότια του Artemovsk κοντά στο κανάλι Donbass-Seversky Donets, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής Yarem.

Το βίντεο γυρίστηκε στο δυτικότερο σημείο της ζώνης ελέγχου των «Μουσικών».

Το γαλλικό ΜΜΕ France24 σε αφιέρωμα του για τις μάχες στο Bakhmut κάνει λόγο για “Κρεατομηχανή” και δείχνει εικόνες ουκρανικών νεκροταφείων.

Δείτε τα δύο βίντεο

Δείτε τον χάρτη. Με το μπλε χρώμα είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής των Ουκρανών από το Bakhmut.

FT: Οι συνεχείς απαιτήσεις της Ουκρανίας προκαλούν κρίση στις πολεμικές βιομηχανίες της ΔύσηςFinancial Times: Τα αμερικανικά Abrams ίσως τελικά είναι ακατάλληλα για την ΟυκρανίαΤίτλοι τέλους για το Κίεβο: Ρωσική λαίλαπα έκαψε τις ουκρανικές άμυνες στο Bakhmut – Οι Ρώσοι ελέγχουν το 1/3 της πόλης & μπαίνουν στο κέντρο τηςΗ Γερμανία προσπαθεί να «μαζέψει» δύο επιλαρχίες με Leopard 2 από τις χώρες της ΕΕ για την ΟυκρανίαEagle 44: Αποκαλύφθηκε η μεγάλη υπόγεια αεροπορική βάση του Ιράν – Δείτε βίντεοΕντολή Κρεμλίνου: Αναβαθμίζονται τα καταφύγια σε όλη τη Ρωσία – Αυξημένοι φόβοι ότι οδεύουμε σε πυρηνικό πόλεμοΦλέγονται ουκρανικά άρματα μάχης και BMP στον άξονα Liman-Kremena: Οι Ρώσοι συνεχίζουν την προέλαση τουςΌπου φύγει φύγει: Ουκρανός οδηγός BMP πατάει γκάζι για να σωθεί – Παράτησε τους συντρόφους του στο πεδίο της μάχηςΟυκρανία: Αναμένεται ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας μετά τις 15 Φεβρουαρίου – Σε δύσκολη θέση η ουκρανική άμυναOι Γερμανοί συγκροτούν δύο Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες για την Ουκρανία: Το Βερολίνο ενέκρινε την παράδοση 187 αρμάτων μάχηςΠηγή: Warnews247

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας