Κινήσεις πολέμου στα Βαλκάνια! Μετακίνηση τεθωρακισμένων από Κοσσοβάρους

1132
Μετακίνηση τεθωρακισμένων από Κοσσοβάρους

Φιλορωσικές διαδηλώσεις στην Σερβία -Τι γνωρίζουν ακριβώς οι Σέρβοι ιθύνοντες για την περιοχή των Βαλκανίων με δεδομένη την κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ;

“Για τις καταγγελίες κάποιων ΜΜΕ της περιοχής, το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι τα Κέντρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν καλούν στρατεύσιμους σε στρατιωτικές ασκήσεις και προσλήψεις με σκοπό την επίδειξη δύναμης, αλλά πρόκειται για εντελώς άρρωστες και κακόβουλες κατασκευές.
Για λόγους πραγματικής ενημέρωσης του κοινού, ανακοινώνουμε ότι πρόκειται για εκπαιδεύσεις στην πολιτική προστασία, για τις οποίες το Τμήμα Εκτάκτων Καταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών αποστέλλει πρόσκληση μέσω των δημοτικών μας κέντρων. Η πρόσκληση φορολογουμένων σε εκπαιδεύσεις πολιτικής προστασίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι μια τακτική και προγραμματισμένη εκπαίδευση για τις ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι προφανές όμως ότι κάποιες ομάδες θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή μας και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν πλήρεις αναλήθειες και χειρισμούς. Τους καλούμε να σταματήσουν να διαδίδουν ψέματα, τα οποία συμβάλλουν σε διάφορες προσπάθειες να τεθεί σε κίνδυνο η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας” διευκρινίζεται από το υπουργείο σε νεώτερη δήλωση.

Αρχικό κείμενο 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του σερβικού υπουργείου άμυνας,η χώρα καλεί τις στρατιωτικές εφεδρείες για μη προγραμματισμένες ασκήσεις “προκειμένου να προετοιμαστεί  έγκαιρα το στρατιωτικό προσωπικό για την εφαρμογή μέτρων πολιτικής προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πόλεμο”.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι τροχοφόρα τεθωρακισμένα των Κοσσοβάρων μετακινούνται στην Βόρεια Μιτρόβιτσα και στις σερβικές περιοχές, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών.

Οι Σέρβοι κινητοποιούν 5 μεγάλα κέντρα κατάταξης ενώ στο παιχνίδι έχουν βάλει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενδεικτικό των προθέσεων τους για το ζήτημα που αφορά ” κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πολέμου”. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Shemsi Syla, είχε δηλώσει ότι η Σερβία καλεί τους Σέρβους πολίτες που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι είναι έφεδροι του σερβικού στρατού, να είναι έτοιμοι σε περίπτωση σύγκρουσης.

Τώρα όμως μαθαίνουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του σερβικού υπουργείου άμυνας ότι αυτή η διαδικασία αφορά χιλιάδες Σέρβους, και αφορά πιθανές καταστάσεις πολέμου.  

“Στις δραστηριότητες αυτές προσκαλούνται στρατεύσιμοι για τις ανάγκες της λειτουργίας της πολιτικής προστασίας προκειμένου να προετοιμαστούν έγκαιρα για την εφαρμογή των μέτρων πολιτικής προστασίας σε ειρήνη, έκτακτη ανάγκη και πόλεμο”, αναφέρει το σερβικό ΥΠΑΜ.

Η κοινοποίηση του χρονοδιαγράμματος στη σύνθεση των εφεδρειών στα άτομα από την εφεδρική σύνθεση προβλέπεται να γίνει με κλήση των προσώπων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κέντρο Čačak 18 03.2022.

Κέντρο Υπουργείου Άμυνας Subotica 09, 10 και 14 03.2022.

Κέντρο του Υπουργείου Άμυνας της Sremska Mitrovica 16, 17, 21, 22, 23, 24 και 29.03.2022.

Κέντρο του Υπουργείου Άμυνας του Νόβι Σαντ 30 και 31.03.2022.

Κέντρα του Υπουργείου Άμυνας Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούν τους στρατεύσιμους να ρυθμίσουν θέματα σχετικά με το πολεμικό ωράριο στις μονάδες πολιτικής προστασίας καλούν τα μέλη των μονάδων πολιτικής προστασίας σε μονοήμερες και πολυήμερες εκπαιδεύσεις πολιτικής προστασίας, βάσει αιτημάτων από το Τμήμα Εκτάκτων Καταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μονοήμερες και πολυήμερες εκπαιδεύσεις – εκπαιδεύσεις μελών εξειδικευμένων μονάδων πολιτικής προστασίας πραγματοποιεί ο Τομέας Εκτάκτων Καταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στις δραστηριότητες αυτές προσκαλούνται στρατεύσιμοι για τις ανάγκες της λειτουργίας της πολιτικής προστασίας προκειμένου να προετοιμαστούν έγκαιρα για την εφαρμογή των μέτρων πολιτικής προστασίας σε ειρήνη, έκτακτη ανάγκη και πόλεμο”, καταλήγει το σερβικό υπουργείο.

Πορεία 4000 Σέρβων υπέρ της Ρωσίας στο Βελιγράδι

Χιλιάδες Σέρβοι κυματίζοντας ρωσικές σημαίες, κουβαλώντας φωτογραφίες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποίησαν πορεία στο Βελιγράδι, μπροστά στην ρωσική πρεσβεία την Παρασκευή, σε μια εκδήλωση δημόσιας υποστήριξης προς τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Σερβία προσπαθεί να εξισορροπήσει μεταξύ των ευρωπαϊκών της φιλοδοξιών, της εταιρικής σχέσης με το ΝΑΤΟ και της μακραίωνης θρησκευτικής, εθνικής και πολιτικής συμμαχίας της με τη Ρωσία, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο του Ρώσου Τσάρου Νικολάου Β’ στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου ακούστηκαν ο ρωσικός και ο σερβικός ύμνος και χαιρέτησαν τις δύο χώρες ως αδέλφια έθνη.

«Πρόκειται για τη σωτηρία της ανθρωπότητας», είπε ένας ηλικιωμένος άνδρας που κρατούσε μια ρωσική σημαία. “Αυτή είναι η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Και ξέρουμε, δόξα στον Κύριο, η Μητέρα Ρωσία θα κερδίσει”.

Σε Σερβία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, υπάρχουν χιλιάδες υποστηρικτές της Ρωσίας και του Πούτιν, και σε ανάλογες δύσκολες καταστάσεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας