Κίνα: «Είμαστε αντίθετοι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας-Δεν έχουν νομική βάση»

895

Το Πεκίνο στέκεται απέναντι και δεν εγκρίνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ειδικά αυτές που έχουν ξεκινήσει μονομερώς, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας (CBIRC), Guo Shuqing.

«Όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις, δεν τις εγκρίνουμε, και συγκεκριμένα δεν εγκρίνουμε κυρώσεις που έχουν ξεκινήσει μονομερώς, επειδή είναι αναποτελεσματικές και έχουν πολύ μικρή νομική βάση», ανέφερε στο RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στο δημόσιο χρέος της Ρωσίας, ενώ την επιβολή κυρώσεων σε πέντε ρωσικές τράπεζες ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Την αντίθεση της Κίνας στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, εξέφρασε και η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying, αναφέροντας ότι η Κίνα αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε μονομερείς ρωσικές κυρώσεις και το Πεκίνο δεν θεώρησε ποτέ αυτή τη μέθοδο τον καλύτερο τρόπο επίλυσης προβλημάτων.

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες κυρώσεις, επιπλέον, συνεχίζουμε να διατηρούμε κανονικούς εμπορικούς, οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς δεσμούς με τα σχετικά μέρη», είπε στο RIA Novosti.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας