Κατάρρευση του κεντρικού ουκρανικού μετώπου-Πώς απόπειρα αντεπίθεσης του Κιέβου έφερε σφαγή

1884

Νέα δεινή ήττα υπέστησαν σήμερα τα ουκρανικά στρατεύματα που επιχείρησαν να ανακόψουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων δυτικά της Ορλόφκα, με ιδιαίτερα βαριές απώλειες, αλλά το σημαντικότερο με συντριβή των τελευταίων διαθέσιμων μονάδων που είχαν απομείνει για να ανακοπεί η ρωσική προώθηση προς Σλαβιάνσκ και Κράματορσκ.

Από τη νύχτα σήμερα εξαπολύθηκαν συνολικά εννέα ουκρανικές αντεπιθέσεις από την 47η και 61η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στις περιοχές Νovobakhmutovka και Semyonovka, όπου οι Ρώσοι είχαν στείλει ελαφρές αναγνωριστικές μονάδες.

Η έκταση της ουκρανικής επίθεσης έγινε αντιληπτή από αναγνωριστικά UAV που είχαν εξαπολύσει οι συγκεκριμένες μονάδες, οι οποίες κάλεσαν σε υποστήριξη το πυροβολικό και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-29N και εξοπλισμένα Mil Mi-8.

Την ίδια στιγμή η ρωσική κεντρική διοίκηση έδωσε εντολή μαζικής επίθεσης κατά της 53ης, της 61ης και 59ης Μηχανοκίνητων Tαξιαρχιών Πεζικού στις περιοχές Berdychi, Severny, Orlovka και Pervomaisky, με αποτέλεσμα να παύσει η πίεση σε Νovobakhmutovka και Semyonovka και μέχρι το μεσημέρι να συνεχιστεί η σφαγή των ουκρανικών στρατευμάτων, ενώ οι ρωσικές μονάδες είχαν ελάχιστες απώλειες

Καταγράφηκαν 490 θάνατοι Ουκρανών, 7 κατεστραμμένα άρματα μάχης, Τ-80 και Τ-64, 6 ΤΟΜΠ-ΤΟΜA συμπεριλαμβανομένου ενός M2A3Bradley, 11 οχήματα MRAAP, 3 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα D-20 των 152 mm, 1 οβιδοβόλο Msta-B/152 mm, 2 οβιδοβόλα D-30/122 mm και 1 Α/Κ πυροβόλο “Gvozdika”των 122mm, 3 όλμοι των 120 mm και 3 κονσόλες ελέγχου UAV.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι επτά πυροβόλο, είτε αυτοκινούμενα είτε ρυμουλκούμενα δεν είχαν πάνω από 43 βλήματα συνολικά, δηλαδή τους είχαν μείνει μεσοσταθμικά επτά βλήματα στο κάθε ένα για την συνέχιστη της μάχης!

Χαρακτηριστικό σημάδι της ανυπαρξίας πυρομαχικών που ταλανίζει τους Ουκρανούς, ειδικά σε πυρομαχικά ανατολικής προέλευσης (τα βλήματα των 152 χλστ. είναι τα αντίστοιχα των 155 χλστ. των δυτικών), που έχουν σχεδόν εξαντληθεί στον ουκρανικό Στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας