Καλό σου ταξίδι Μάξιμε Μπόλα-Χαιρέτα μας από ψηλά τον πρωτοκαπετάνιο Άρη

2663

Η κηδεία του Μάξιμου Μπόλα θα γίνει σήμερα Δευτέρα 13/6 στην εκκλησία του Παντοκράτορα στην Άρτα

Έφυγε αιφνίδια στην ιδιαίτερη αγαπημένη πατρίδα του, την Άρτα και ενώ ανάρρωνε ταχέως από πρόσφατη εγχείρηση, ο πολυαγαπημένος φίλος, αγωνιστής και σύντροφος, Μάξιμος Μπόλας.

Τον Μάξιμο, μας λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον γνώρισε το 2000, όταν μαζί με άλλα διευθυντικά στελέχη των ΕΛΤΑ, στα οποία εργάζονταν ο Μάξιμος, αντιμετώπισαν τις διώξεις της τότε κυβέρνησης Σημίτη και τελούσαν υπό απόλυση με πειθαρχικές διώξεις για την δημοκρατική υπηρεσιακή και συνδικαλιστική τους δράση.

Τότε, μας διηγήθηκε ο Παν. Λαφαζάνης, ως βουλευτής του ΣΥΝ, μαζί με άλλους αγωνιστές, καταφέραμε να ματαιώσουμε τις απολύσεις και τις υπηρεσιακές ποινές και σε αυτόν τον αγώνα ο Μάξιμος ήταν στην πρώτη γραμμή, άφοβος, ακούραστος και πάντα αισιόδοξος.

Έκτοτε, μας τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, βαδίσαμε μαζί με τον Μάξιμο, σε όλα τα κομματικά και κινηματικά μετερίζια μέσα από τις γραμμές του Αριστερού Ρεύματος, από τον ΣΥΝ και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ και από κει στην ΛΑ.Ε και πάντα στους κοινωνικούς αγώνες, έως τις σημερινές αναζητήσεις στις νέες πραγματικότητες.

Αξέχαστη θα μου μείνει, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η οργάνωση από τον Μάξιμο του ταξιδιού στα Τζουμέρκα, στη Μεσούντα Άρτας, για να τιμήσουμε στον τόπο του μαρτυρίου του -κυνηγημένου από εχθρούς και εγκαταλελειμμένο από φίλους- τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη.

Αυτό το ταξίδι γεμάτο συγκίνηση αλλά και ανεπανάληπτες διδαχές, το επαναλάβαμε και άλλη φορά, μαζί με αρκετούς από τους συντρόφους των προηγούμενων εκδηλώσεων, λάτρεις του Άρη και των παρακαταθηκών του, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επίκαιρες, στην ουσία τους και στο πνεύμα τους, για τη σημερινή Ελλάδα….

Καλό σου ταξίδι φίλε, σύντροφε, συναγωνιστή και μαχητή της Αριστεράς. Από κει ψηλά που θα πας χαιρέτα μας τον ήρωα και ίνδαλμα σου, τον πρωτοκαπετάνιο, οδηγό και απροσκύνητο ηγέτη, τον Άρη Βελουχιώτη.

Να είσαι σίγουρος ότι ακολουθούμε στο σήμερα το δρόμο της Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης που ο πρωτοκαπετάνιος του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού χάραξε.

Τα βαθιά συλλυπητήρια μας στα παιδιά του Μάξιμου, σε όλους τους δικούς του και σε όσους/ες τον αγάπησαν και του προσέφεραν γέλιο, καλή παρέα, αισιοδοξία και συντροφιά στους αγώνες και τις δυσκολίες.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας