Καιρός-Αεροχείμαρρος «χτυπά» τη Ελλάδα-Κομμένη στα δύο η χώρα μέχρι τη Δευτέρα

787

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θεόδωρος Κολυδάς έκανε λόγο για «δύο πρόσωπα του αναβλητικού, ζεστού καιρού»

Στα δύο θα κοπεί η χώρα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα, καθώς Βόρεια Ελλάδα «δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτε από ζέστη», όπου θα έχουμε αυξημένη συννεφιά, ενώ στα δυτικά και νότια της χώρας «η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, Θεόδωρος Κολυδάς.

Σύμφωνα με τη σχετική του ανάρτηση, θα σημειωθούν δύο «θερμικές εξάρσεις». Η πρώτη σήμερα Παρασκευή και η δεύτερη το Σάββατο.

«Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά, αλλά ας μη μας παραξενεύει αν μια περιοχή τη μια μέρα έχει 30 βαθμούς (με αύρα) και την επομένη (π.χ. με δυτικό καταβατικό άνεμο) 34 με 35» αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Δευτέρα

Σε ό,τι αφορά την αφρικανική σκόνη, οι μέγιστες τιμές της θα σημειωθούν σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο και θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Δευτέρα με Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια της χώρας, ενώ στα βόρεια οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Πού αναμένονται λασποβροχές

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα κεντρικά και νότια τμήματα με πιθανότητα τοπικών λασποβροχών σε Πελοπόννησο, Κεντρικό Ιόνιο και Κεντρική Στερεά. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 23 βαθμούς), 12 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 14 έως 27 βαθμούς στην Ήπειρο), 18 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 26 έως 34 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 40 βαθμούς), 14 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας