Κ.Στάρμερ-Επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει Storm Shadow για χτυπήματα εντός Ρωσίας

585

”Μύρισε αίμα” το αρπακτικό της Βρετανίας και έδωσε τα διαπιστευτήρια του στα αφεντικά του, φέρνοντας και αυτός τον πυρηνικό όλεθρο ακόμα πιο κοντά 

Π.Δ. 

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow μακράς εμβέλειας για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός Ρωσίας.

Σε δηλώσεις του στις 10 Ιουλίου, ο Στάρμερ τόνισε ότι η χρήση των βρετανικών πυραύλων εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος στις πρόσφατες εκλογές.

Οι δηλώσεις του Στάρμερ συνάδουν με τις προηγούμενες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε δηλώσει τον Μάιο ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα όπλα που παρέχονται από το Λονδίνο για να χτυπά στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Οι πύραυλοι Storm Shadow, με εμβέλεια έως 250 χιλιόμετρα, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από την Ουκρανία για να χτυπήσουν ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους στην Κριμαία.

Η Ρωσία είχε εντείνει τις επιθέσεις της στην περιφέρεια Χάρκοβο τον Μάιο, και πολλές χώρες είχαν άρει τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει περιορισμένη άδεια στο Κίεβο να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα αμερικανικά όπλα για να χτυπά ρωσικούς στόχους κοντά στα σύνορα της περιοχής.

 

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να ζητά από την Ουάσιγκτον να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία, περιλαμβανομένων στρατιωτικών αεροσκαφών που σταθμεύουν σε βάσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας