Ισραήλ και Δύση εξοπλίζουν με όπλα τους ναζιστές του τάγματος Αζόφ

943
Ισραήλ και Δύση εξοπλίζουν με όπλα

Το αντιαρματικό Madator κατά της Δημοκρατίας και της κοινωνίας

Ανησυχία ότι τα όπλα της Δύσης καταλήγουν στα χέρια των μαχητών του Azov

Αντιαρματικό όπλο που αναπτύχθηκε από κοινού από το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και μια γερμανική εταιρεία χρησιμοποιεί το Νεοναζιστικό Τάγμα Azov κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το τάγμα Azov, ένας Ουκρανός μαχητής, φαινομενικά συνδεδεμένος με την αμφιλεγόμενη μονάδα, φαίνεται να πυροβολεί με ένα αντιαρματικό όπλο (MATADOR) κατά του ρωσικού στρατού.

Δυτικά όπλα φτάνουν στο τάγμα Azov

Καθώς οι δυτικές χώρες έχουν αναλάβει μαζικές μεταφορές όπλων στην Ουκρανία για να την υποστηρίξουν στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας, επικριτές όπως η Sara Sirota του The Intercept εξέφρασαν ανησυχία ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν στο τάγμα Azov, το οποίο ενσωματώθηκε στην Εθνική Δύναμη της Ουκρανίας το 2014.
Σε ενημέρωση της 16ης Μαρτίου, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου  Jen Psaki ανέφερε  ότι «τα αντιαεροπορικά συστήματα βοηθούν την άμυνα της Ουκρανίας».
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας απαριθμούσε 2.650 MATADOR προς αγορά από την Ουκρανία, ανέφερε η Süddeutsche Zeitung τον Μάρτιο.
Η Euromaidan Press ανέφερε ότι είχαν αγοραστεί για 25 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με άλλα 2.450 που αναμένεται να παραχθούν.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει ότι αυτά τα όπλα που αναπτύχθηκαν από το Ισραήλ βρίσκονται τώρα στα χέρια του Τάγματος Azov, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως νεοναζιστική πολιτοφυλακή.
Ενώ το CNN και άλλες αναλύσεις των μέσων ενημέρωσης της Δύσης έχουν σταθμίσει την πιθανότητα να έχει μεταρρυθμιστεί το Azov, στο τάγμα εξακολουθούν να συμμετέχουν εξέχοντες νεοναζί, οι οποίοι υποστηρίζουν τη λευκή υπεροχή.
Το λογότυπο του Τάγματος εξακολουθεί να απεικονίζει τον Μαύρο Ήλιο, ένα κοινό σύμβολο της υπεροχής των λευκών, και το σύμβολο Wolfsangel που χρησιμοποιείται από τα ναζιστικά SS.

Ισραηλινά όπλα και Ουκρανία

Δεν είναι η πρώτη φορά που εγείρονται ανησυχίες για τα ισραηλινά όπλα και την Ουκρανία.
Τον Φεβρουάριο, το Interfax Ukraine ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε στα κράτη της Βαλτικής ότι δεν θα ικανοποιούσε αιτήματα για μεταφορά όπλων ισραηλινής κατασκευής από τρίτους στην Ουκρανία.
Το 2018, η Haaretz ανέφερε ότι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, απαιτώντας τον τερματισμό των εξαγωγών όπλων στην Ουκρανία λόγω ανησυχίας ότι θα κατέληγαν στα χέρια των μαχητών του Azov.
Η Haaretz δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει έναν Tavor της Ισραηλινής Βιομηχανίας Όπλων στα χέρια ενός στρατιώτη του τάγματος Azov.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας