Ισραήλ-Δυναμώνουν οι αντιδράσεις για τη σφαγή των παλαιστινίων-Δυναμική διαδήλωση στη Χάιφα

1018

Εκατοντάδες διαδηλωτές, Εβραίοι και Αραβες, πραγματοποίησαν αντιπολεμική κινητοποίηση σήμερα το μεσημέρι στη Χάιφα, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, δύο μέρες μετά τη δυναμική αντιπολεμική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, καθώς δυναμώνουν και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ οι λαϊκές αντιδράσεις στη συνεχιζόμενη σφαγή, κόντρα στην επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής που κλιμακώνει το ισραηλινό κράτος.

Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης στην Χάιφα πήρε η «Σύμπραξη Ειρήνης», ένα συντονιστικό δεκάδων εβραϊκών και αραβοϊσραηλινών οργανώσεων. Αρχικά η αντιπολεμική διαμαρτυρία είχε απαγορευτεί από την αστυνομία, ωστόσο μετά από προσφυγή του Χαντάς (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα) και της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο, τελικά επετράπη η πραγματοποίηση συγκέντρωσης, με πολλούς περιορισμούς και χωρίς να επιτρέπεται να γίνει πορεία

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επετράπη η πραγματοποίηση αντιπολεμικής κινητοποίησης στη Χάιφα από την αρχή του μακελειού στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και πανό με συνθήματα όπως «Σταματήστε τη γενοκτονία», «Οχι στον πόλεμο» κ.ά. Στο μικρόφωνο της συγκέντρωσης, ομιλίες στα εβραϊκά και στα αραβικά καλούσαν σε άμεσο τερματισμό του πολέμου και συνολική ανταλλαγή κρατουμένων και αιχμαλώτων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης το ΚΚ Ισραήλ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο Οφέρ Κασίφ, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτής του Χαντάς.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Ο. Κασίφ σημειώνει μεταξύ άλλων: «”Ναι!” στο τέλος του πολέμου, στην ανταλλαγή αιχμαλώτων και στην απελευθέρωση των απαχθέντων, “όλοι για όλους”, ναι στο τέλος της κατοχής και στην παλαιστινιακή ανεξαρτησία και ναι σε μια δίκαιη ειρήνη! (…) Ο αγώνας μας για τους δύο λαούς αυτής της χώρας και για το καλό όλων των κατοίκων της δεν θα σταματήσει ποτέ μέχρι να κερδηθεί. Και θα κερδίσει! Θα νικήσουμε!».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει μπλόκα γύρω από τον χώρο της συγκέντρωσης, ενώ για άλλη μια φορά επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές που κρατούσαν πανό ενάντια στην γενοκτονία από το ισραηλινό κράτος και προχώρησαν σε μία σύλληψη.

Σήμερα επίσης πραγματοποιήθηκαν μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ, στη Χάιφα και αλλού, με αιτήματα ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου και υπέρ της διεξαγωγής εκλογών, ενώ κινητοποίηση έξω από το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια πραγματοποιούν συγγενείς των Ισραηλινών ομήρων και αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας