ΗΠΑ σε Κίεβο:Μετά την εισβολή στο Μπελγκορόντ:«Όχι όπλα μας στη Ρωσία»

1108

Την δημόσια αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε η πρόσφατη ουκρανική επίθεση εντός ρωσικού εδάφους στην περιφέρεια του Mπέλγκοροντ. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Κρεμλίνου, περί ανάμιξης  της Δύσης στη συγκεκριμένη επιχείρηση των Ουκρανών σαμποτέρ είπε ότι οι ΗΠΑ ήταν ξεκάθαροι απέναντι στους Ουκρανούς και τους έχουν τονίσει ότι δεν στηρίζουν τη χρησιμοποίηση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού για επιθέσεις εντός ρωσικού εδάφους. 

Παράλληλα τόνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θα εξετάσουν τις πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκαν εντός ρωσικού εδάφους αμερικανικά όπλα.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο δήλωσε πως η χρήση δυτικής κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού από μαχητές που πρόσκεινται στην Ουκρανία, οι οποίοι πραγματοποίησαν επιδρομή σε ρωσική μεθοριακή περιοχή αυτήν την εβδομάδα, συνάδει με την αυξανόμενη ανάμιξη της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε χθες Τρίτη πως αντιμετώπισε μαχητές που επιτέθηκαν στη ρωσική μεθοριακή περιοχή Μπέλγκοροντ με θωρακισμένα οχήματα την προηγουμένη, σκοτώνοντας περισσότερους από 70 “Ουκρανούς εθνικιστές” και ωθώντας όσους απέμειναν πίσω στην Ουκρανία.

Εικόνες των κατεστραμμένων οχημάτων που χρησιμοποίησαν μαχητές προσκείμενοι στην Ουκρανία που προβλήθηκαν σε κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν αμερικανικής κατασκευής στρατιωτικό εξοπλισμό όπως Humvee.

«Δεν είναι μυστικό για εμάς πως όλο και περισσότερος εξοπλισμός παραδίδεται στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Δεν είναι μυστικό πως αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται εναντίον του δικού μας στρατού.

Και δεν είναι μυστικό για εμάς πως η άμεση και η έμμεση ανάμιξη δυτικών χωρών στη σύγκρουση αυτή αυξάνεται μέρα τη μέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πως η Ρωσία θα αντιδράσει “πάρα πολύ σκληρά” σε περαιτέρω επιθέσεις από μαχητές που εισέρχονται στο έδαφός της από την Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτές τις ενέργειες από Ουκρανούς μαχητές γρήγορα και πάρα πολύ σκληρά», δήλωσε ο Σοϊγκού σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας