Ιδιωτικά πανεπιστήμια-Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

1007

Στους δρόμους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά, σήμερα Πέμπτη, οι φοιτητές της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Ο αγώνας μας για σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το συντονιστικό φοιτητικών συλλόγων.

Ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης αναφέρουν ότι διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές.
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των κυβερνήσεων. Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και των ιδρυμάτων σε καθηγητές, προσωπικό, υποδομές.
  • Δωρεάν φοιτητική μέριμνα (στέγαση, σίτιση, μεταφορά, αναλώσιμα, βιβλία κτλ) για όλους και όλες. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ΣΔΙΤ και νοίκια.
  • Ένα πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Όχι στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα κολέγια. Όχι στην κύρωση της σύμβασης της Λισαβόνας της ΕΕ.
  • Εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές σε όλα τα Τμήματα που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν την εξεταστική για να σταματήσουν οι αγώνες των φοιτητών»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν σήμερα από τις 12.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας