ΗΑΕ-Σ.Αραβία υποκλίνονται στον Β.Πούτιν–Υποδοχή νέου Ηγεμόνα με ιππικό, κανονιοβολισμούς, «ρωσικά χρώματα»

1358

Μεγαλοπρεπή υποδοχή που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί, επιφύλασσαν οι Άραβες σε ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία στον Βλαντίμιρ Πούτιν!

Με ιππικό, κανονιοβολισμούς, μπάντα, αεροπλάνα να σκίζουν τον ουρανό σε μια εντυπωσιακή παράταξη «σχηματίζοντας» με χρώματα την σημαία της Ρωσίας και ρωσικές σημαίας από άκρη σε άκρη στους κεντρικούς δρόμους από τους οποίους πέρασε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο.

Οι Άραβες υποδέχτηκαν τον νέο “Ηγεμόνα” Β.Πούτιν,  (ή τουλάχιστον έτσι τον βλέπουν). Η χειραψία του Β.Πούτιν με τον Μ. Μπιν Σαλμάν αποτελεί “μαχαιριά” στην στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την υποδοχή στον Τ.Μπάιντεν ή την πρόσφατη υποδοχή στον Γερμανό πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έμεινε όρθιος στην πόρτα του αεροπλάνου του για σχεδόν 30 λεπτά από την στιγμή που προσγειώθηκε. Ο λόγος ήταν πως δεν βρέθηκε κανείς εκπρόσωπος της χώρας να τον υποδεχτεί επίσημα, καθώς ο Γερμανός πρόεδρος είχε φτάσει λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σημειώνεται ότι τα ΗΑΕ έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης (συνθήκη που ίδρυσε το ΔΠΔ). Συνεπώς ο Β.Πούτιν, βάση του εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, έπρεπε να είχε συλληφθεί από τα ΗΑΕ…

Η ρωσική αντιπροσωπεία στα ΗΑΕ περιελάμβανε επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, τους επικεφαλής των Rosatom και Roscosmos Alexey Likhachev και Yuri Borisov, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή υποδοχή:

Τέσσερα Su-35 συνόδευσαν το αεροσκάφος του Πούτιν

4 μαχητικά αεροσκάφη Su-35 συνοδεύουν το αεροπλάνο που μεταφέρει τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε δύο στη δημοσιότητα δύο βίντεο, όπου απεικονίζονται τα μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης αποστολής.

Τα Su-35S απογειώθηκαν από επιχειρησιακό αεροδρόμιο στη Ρωσία υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με δυνατή βροχή και θυελλώδεις ανέμους. Οι πιλότοι ήταν οι καλύτεροι που διαθέτει η Ρωσία. Για την αεροπορική υποστήριξη του προεδρικού αεροσκάφους, λήφθηκαν ειδικές άδειες πτήσης από τις πολιτείες στο έδαφος των οποίων εκτελούσε πτήση

Τα μαχητικά ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα καθ’ οδόν από δύο ιπτάμενα τάνκερ Il-78. Μετά τη συνοδεία του αεροσκάφους, τα μαχητικά προσγειώθηκαν και στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν οπλισμένα με πυραύλους R-73 μικρού βεληνεκούς (έως 40 km) και μεσαίου βεληνεκούς R-77 (έως 110 km).

Δείτε βίντεο

Οι δηλώσεις Πούτιν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ

Οι κύριες δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που έγιναν κατά το ανοιχτό μέρος των συζητήσεων με τον ομόλογό του των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν ήταν οι εξής:

►Τα ΗΑΕ είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο.

► Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο.

► Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΑΕ αυξήθηκε πέρυσι κατά 67,6%, φέτος οι δυνατότητες είναι ακόμη μεγαλύτερες.

► Τα ΗΑΕ συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης στον κόσμο.

► Κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητήσουμε την κατάσταση των hot spots, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης και της Ουκρανίας.

► Η Ρωσία περιμένει τον Πρόεδρο των ΗΑΕ στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν το φθινόπωρο του 2024.

Ας σημειώσουμε ότι στην αρχή της συνάντησης, ο ηγέτης των ΗΑΕ αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «αγαπητό φίλο».

Δείτε βίντεο

Μόσχα: Σήμερα ανατινάζεται ολόκληρη η στρατηγική HΠΑ και Δύσης

Ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την Πολιτική Πληροφοριών Αλεξέι Πούσκοφ σημείωσε τα εξής για τις σημερινές συναντήσεις του Ρώσου προέδρου με τους ηγέτες των ΗΑΕ και Σ.Αραβίας.

«Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο τέλος του έτους είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη δυτική συμμαχία. Η εικόνα έχει ως εξής:

► Οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις δεν απέφεραν σοβαρά αποτελέσματα.

► Η αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσίας το 2023, παρά τις κυρώσεις και την κατάρρευση του εμπορίου με την Ευρώπη, θα φτάσει το 2,8% ή και το 3%.

► Η αντεπίθεση της Ουκρανίας, στην οποία η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έθεσαν τα κύρια στοιχήματά τους, απέτυχε.

► η εσωτερική σταθερότητα στη Ρωσία υπό τις συνθήκες της  Στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης και η εξωτερική πίεση δεν δίνει καμία ελπίδα στη Δύση για κοινωνική κρίση στη Ρωσία.

► Ο Παγκόσμιος Νότος αρνήθηκε να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να συμμετάσχει στις προσπάθειες της Δύσης να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο αντιρωσικό μέτωπο.

► Η πολιτική της διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας, που επέλεξε η Δύση, απέτυχε, η Μόσχα παρέμεινε ένα από τα κύρια κέντρα της παγκόσμιας πολιτικής.

► Στις Ηνωμένες Πολιτείες προέκυψε πολιτική διαίρεση σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, γεγονός που περιπλέκεται από τον εκλογικό αγώνα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

► Η δυνατότητα προμηθειών όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο από τη Δύση έχει μειωθεί σημαντικά, τόσο λόγω της έλλειψής τους όσο και, στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, για πολιτικούς λόγους.

Αυτή η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ταξίδι του Ρώσου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τινάζει στον αέρα ολόκληρη τη δυτική στρατηγική. Αυτό δεν είναι μόνο μια πρόκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

Αυτή είναι μια επίδειξη της τρέχουσας ισορροπίας δυνάμεων στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση και η μεταφορά της όλης κατάστασης σε μια ποιοτικά νέα φάση, πιο ευνοϊκή για τη Ρωσία».

Bloomberg: «Είναι αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών»

Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σαουδική Αραβία δείχνει την αποτυχία των προσπαθειών της Ουάσιγκτον να απομονώσει τη Μόσχα, γράφει το Bloomberg.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η επίσκεψη δείχνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του Ρώσου ηγέτη στην ικανότητα να ταξιδεύει εκτός της χώρας. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι η οικονομία της Ρωσίας είναι πολύ ισχυρή και η Ουκρανία, την οποία υποστηρίζει η Ουάσιγκτον, δεν σημειώνει καμία πρόοδο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Δείτε βίντεο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας