Η Ζαχάροβα ειρωνεύεται και περιγελά τον Ν.Δένδια για τα ”παραμύθια” του

1163

Το βίντεο με την ερώτησή του και την πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την φερόμενη θέση Δένδια για την ελληνική παρουσία στη Μαριούπολη ανήρτησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός.

Θυμίζουμε πως το θέμα με την απάντηση που του έδωσε η Μαρία Ζαχάροβα είχε αποκαλύψει ο ίδιος στον «αέρα» του OPEN μερικές μέρες πριν.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το πώς απαντάει λεπτομερώς η ίδια η Ρωσίδα εκπρόσωπος για τους ελληνικούς πληθυσμούς της Αζοφικής Θάλασσα, αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές προς τον Νίκο Δένδια.

Μάλιστα σε άλλο σημείο, στην πορεία της απάντησής της, η Ζαχάροβα φρόντισε να ξεχωρίσει τους Έλληνες πολίτες από τα πεπραγμένα της πολιτικής της ηγεσίας, λέγοντας πως βλέπει έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που είναι φιλικά προσκείμενοι προς τη Ρωσία.

Τι είπε κατά λέξη η «σιδηρά κυρία» της ρωσικής διπλωματίας αναφερόμενη στον Έλληνα Υπουργό:

«Κατά τη γνώμη μου το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνει αυτός ο πολιτικός, που τώρα είναι εν ενεργεία Υπουργός Άμυνας, για να πεισθεί για τον παραλογισμό των λόγων του αρκεί να έρθει τώρα στη Μαριούπολη (γέλια).

Πού είναι το πρόβλημα; Μήπως απαιτούνται χρήματα για το εισιτήριο; Θα του τα βρω εγώ! Ας αγοράσει ένα εισιτήριο.

Καταλαβαίνω πως τώρα είναι δύσκολο να φτάσει κανείς από την Ε.Ε. στη Ρωσία εξαιτίας των ενεργειών της ίδιας της Ε.Ε. Αλλά με κάποιον τρόπο και τα χρήματα θα του βρούμε και τη διαδρομή θα του δείξουμε.

Πριν ανοίξεις το στόμα σου αφηγούμενος παραμύθια, ότι ο ελληνικός πληθυσμός «εξαφανίστηκε» από τις νέες περιοχές της Ρωσίας, θα άξιζε να το εξακριβώσεις εσύ ο ίδιος! Θα πρέπει να έχει το θάρρος και την υπευθυνότητα να το κάνει!

Ορισμένοι εκπρόσωποι των ελληνικών ΜΜΕ, παρά τις όποιες πιέσεις από πλευράς κυβερνήσεων, επίσης επισκέφθηκαν το Ντονμπάς και συνομίλησαν με τοςυ ανθρώπους εκεί. Το θέμα δυστυχώς είναι ταμπού για την Ελλάδα, όπως καταλαβαίνω.

Η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας επιδεικτικά αγνοεί την συγκεκριμένη κατηγορία αυτών των συμπατριωτών της στο εξωτερικό. Γιατί άραγε; Έχω την απάντηση.

Τους «τιμωρούν» κατά κάποιον τρόπο επειδή εκείνοι οι άνθρωποι έκαναν μία επιλογή υπέρ της Ρωσίας! Για το ότι εκείνοι οι άνθρωποι δεν βρίζουν τη Ρωσία!

Οι Έλληνες που ζουν σήμερα στη Μαριούπολη ή σε άλλους οικισμούς στα παράλια της Αζοφικής Θάλασσας έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουν τις πολιτιστικές και ιστορικές τους παραδόσεις».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που αναρτήθηκε στο κανάλι kosmodromio:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας