Η Τ. Μελόνι υποκλίνεται στο σύστημα, στο ΝΑΤΟ και τον Ζελένσκι

790
Η Τ. Μελόνι υποκλίνεται

Εξετάσεις καλής μαθήτριας δίνει στο σύστημα, στο ΝΑΤΟ και στον Ζελένσκι η ηγέτιδα του νεοφασιστικού Ιταλικού κόμματος με στόχο ν ‘αναλάβει την πρωθυπουργία μιας δεξιάς, από τα ίδια, κυβέρνησης της Ιταλίας. Η μυθολογία ότι η ακροδεξιά θα τα βάλει με το σημερινό σύστημα αποδεικνύεται ξανά μύθευμα.

Μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων δεν θα αποτελούσε απειλή για την Ιταλία και τους συμμάχους της, δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτης των Αδελφών της Ιταλίας, σε συνέντευξή της στη La Stampa, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μελόνι, το δεξιό κόμμα της οποίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της Ιταλίας στις 25 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι τα σχόλια στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τους κινδύνους ανάληψης της εξουσίας από τη Δεξιά “δεν έχουν νόημα”. Οι προειδοποιήσεις για την απειλή από τη δεξιά και τον κεντροδεξιό συνασπισμό είναι αποτέλεσμα της κινδυνολογίας από “αριστερές δεξαμενές σκέψης” που έχουν ως στόχο να “τρομοκρατήσουν τις αγορές”, είπε.

Η Ιταλία οδεύει προς νέες εκλογές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα. Η ψηφοφορία θα είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στην ιστορία της χώρας και ο Ντράγκι θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι να αναλάβει νέα κυβέρνηση.

Ενώ ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Μελόνι θα κάνει πιθανότατα εκστρατεία με ένα μείγμα δημοσιονομικής γενναιοδωρίας και εθνικιστικών πολιτικών, το οποίο μπορεί να αναστατώσει τις αγορές και να δημιουργήσει εντάσεις με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετάβαση σε εκλογική λειτουργία δεν θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της Ιταλίας να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση της ΕΕ για την ανάκαμψη, δήλωσε ο Μελόνι.

Η αποχή των αδελφών της Ιταλίας σε μια σημαντική ψηφοφορία σχετικά με τη χρηματοδότηση οφειλόταν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Ντράγκι δεν έδωσε στο κόμμα -που ήταν η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης- αρκετό χρόνο για να εξετάσει τις λεπτομέρειες, είπε. Η Meloni δήλωσε επίσης ότι μέρος της προτεινόμενης επί του παρόντος κατανομής της χρηματοδότησης δεν κατευθύνεται σε “τομείς όπου είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από άλλους”.

Ιδού το εκλογικό τοπίο της Ιταλίας καθώς ξεκινά η καλοκαιρινή προεκλογική εκστρατεία

Η Μελόνι δήλωσε ότι η φιλο-ΝΑΤΟϊκή και φιλο-ουκρανική στάση του κόμματός της δεν θα αλλάξει, ακόμη και καθώς οι Αδελφοί της Ιταλίας ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές σε συνασπισμό με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οποίοι έχουν επικρίνει τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο και έχουν ιστορικά ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Ως η πιθανή πρώτη νικήτρια των ψήφων στον συνασπισμό, η Μελόνι επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία εάν η ομάδα κερδίσει τις εκλογές με τους Αδελφούς της Ιταλίας να τερματίζουν πρώτοι. “Όποιος κερδίσει θα κυβερνήσει”, δήλωσε στη συνέντευξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας