Η σφαγή των αμερικανικών Bradley στη Zaporizhia–Τεράστια ήττα Ουκρανών

1116

Τις μεγάλες απώλειες και καταστροφές που υφίστανται οι ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους αρχίζουν να καταγράφουν ολοένα και πιο συχνά κορυφαία δυτικά ΜΜΕ.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μετέδωσε ότι μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα κατά τη διάρκεια της επίθεσης της στη Zaporizhia έχασε τα περισσότερα από τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley που διέθετε.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως στις μάχες που έγιναν στην περιοχή Orekhov, τα περισσότερα Bradley των Ουκρανών καταστράφηκαν.
«Από τα εννέα οχήματα μάχης Bradley τα οποία διέθετε η μηχανοκίνητη μονάδα, τα έξι καταστράφηκαν ολοσχερώς» μεταδίδει το AFP, τονίζοντας ότι μόλις ένα όχημα πεζικού ΒΜΡ κατάφερε να μην φέρει κάποια ζημιά.
Μάλιστα, Ουκρανός στρατιώτης ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης, υποστηρίζει πως δεν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει κανένα σημαντικό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin επιβεβαίωσε την έναρξη της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι το Κίεβο έριξε τις στρατηγικές του εφεδρείες στη μάχη, αλλά η επίθεση δεν ήταν επιτυχής χάρη στο θάρρος και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.
Στις 10 Ιουνίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 9 τανκ στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk και Zaporozhye σε μια μέρα, εκ των οποίων 4 Leopard και 11 οχήματα μάχης πεζικού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Bradley.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας