Η S.Wagenknecht θεωρεί την πρόταση Putin για Ουκρανία αφετηρία για διαπραγμάτευση

1039
Εύλογες οι απαιτήσεις της Ρωσίας, τονίζει η επικεφαλής της ΚΟ «BSW – Λογική και Δικαιοσύνη»
Η πρώην βουλεύτρια της Linke και νυν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία για τη Λογική και τη Δικαιοσύνη», Sahra Wagenknecht, πολέμιος των αντιρωσικών κυρώσεων και των προμηθειών όπλων στο Κίεβο, ζήτησε να δοθεί προσοχή στις τελευταίες ειρηνευτικές προτάσεις του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για την Ουκρανία.
«Η Ουκρανία και η Δύση θα πρέπει να αποφύγουν το ιστορικό λάθος να απορρίψουν τα σήματα από τη Μόσχα ως μη ρεαλιστικές ή ως μαξιμαλιστικές απαιτήσεις», δήλωσε η Wagenknecht σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.
«Αντίθετα, η πρωτοβουλία του Putin θα πρέπει να ληφθεί με την απαραίτητη σοβαρότητα και να θεωρείται ως αφετηρία για τις διαπραγματεύσεις».
Το μακροπρόθεσμο καθεστώς της Ουκρανίας χωρίς πυρηνικά και η παραίτηση από τις φιλοδοξίες ένταξης στο ΝΑΤΟ, εξήγησε η βουλεύτρια, είναι απαιτήσεις της Ρωσίας που είναι εύκολα κατανοητές.
«Ανταποκρίνεται στα υπαρξιακά ευρωπαϊκά συμφέροντα να βρεθεί ένας συμβιβασμός τώρα για να αποτραπεί η απειλή ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πολέμου», εξήγησε η επικεφαλής της ΚΟ «BSW – Λογική και Δικαιοσύνη».
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7), όπως σημείωσε, θα πρέπει να απαντήσουν στην πρόταση το συντομότερο δυνατό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρότεινε μια νέα ειρηνευτική πρόταση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Προβλέπει την αναγνώριση του καθεστώτος της Κριμαίας, της ΛΔΔ, του LPR και των περιοχών Zaporizhia και Kherson ως ρωσικών εδαφών, του νομικά επιβεβαιωμένου αδέσμευτου πυρηνικού καθεστώτος της Ουκρανίας, της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζικοποίησής της και την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων.
Για την έναρξη των διαπραγματεύσεων η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από την ΛΔΔ, το LPR και τις περιοχές Zaporizhia και Kherson.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας