Η ρωσική Αεροπορία και το Πυροβολικό διέλυσαν ουκρανικές ενισχύσεις στο Μπάκχμουτ

8554

Η ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό «έσβησαν» ουκρανική αντεπίθεση στο δυτικό Μπάκχμουτ-Αρετέμοβσκ και ανάγκασαν τις εναπομείνασες δυνάμεις να γυρίσουν άπραγες πίσω στο Τσάσιβ Γιαρ.

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να ενισχύσουν τις παγιδευμένες μονάδες τους στο δυτικό Μπάκχμουτ οι οποίες επιχειρούν πλέον στο… 8-9% της πόλης.

Οι Ρώσοι όλο το βράδυ βομβάρδισαν τους Ουκρανούς με εμπρηστικές βόμβες.

Τα «λιβάδια» του δυτικού Μπάκχμουτ έχουν εξελιχθεί σε «killing fields» καθώς πριν από πέντε ημέρε Ουκρανοί επιχείρησαν να διαφύγουν μαζικά από έναν μικρό λασπώδη επαρχιακό δρόμο, ο οποίος οδηγεί στο Τσάσιβ Γιαρ και στον οποίο εξοντώθηκαν κυριολεκτικά από το ρωσικό Πυροβολικό.

Για την ακρίβεια επικράτησε πανικός και λιποταξία. Αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 845 Ουκρανοί κατά την απόπειρα εξόδου.

Παρόμοια κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στην Αβντίιβκα, όπου οι Ρώσοι διεξάγουν ταυτόχρονη επίθεση από τρεις πλευρές κατά της μικρής πόλης και οι Ουκρανοί αναγκάζονται να στέλνουν νέες ενισχύσεις από την δυτική είσοδο.

Πολλοί θεωρούν πθανό ότι στην Αβντίιβκα θα διεξαχθεί η πρώτη αρματομαχία του πολέμου.

Την καταστροφή των ουκρανικών ενισχύσεων πέτυχαν και οι Ρώσοι Πεζοναύτες του Ειρηνικού στο Ούγκλενταρ.

Oι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερις θύλακες τύπου «Κουρσκ» σε Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ, Κρεμίνα, Ούγκλενταρ και Αβντίιβκα, στους οποίους «απορροφάει» συνεχώς μεγάλες ουκρανικές ενισχύσεις, τις οποίες και φθείρει-εξουδετερώνει με ευρεία χρήση του ρωσικού Πυροβολικού.

Αυτό που επιτυγχάνουν οι Ρώσοι είναι να αναλώνονται χωρίς αποτέλεσμα, οι εφεδρείες των Ουκρανών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επάνδρωσης εδώ και μήνες.

Εν συνεχεία όταν οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να απαγκιστρωθούν, δέχονται ρωσικά πυρά από τρεις πλευρές.

Σε όλους τους θύλακες οι Ρώσοι δημιουργούν καταστάσεις που μοιάζουν σε σχήμα με «χύτρες» χωρίς «καπάκι» (ακριβώς όπως είχαν κάνει στους Γερμανούς στο Κουρσκ το 1943), όπου εισρέουν μέσα χιλιάδες Ουκρανοί και τους εμπλέκουν σε ένα είδος ιδιότυπης «κρεατομηχανής» (έτσι έχουν βαφτίσει οι Ρώσοι την τακτική αυτή).

Έχοντας μάθει από τα λάθη που έκαναν οι Ρώσοι συνειδητοποίησαν πως αυτοί που βιάζονται να παράξουν αποτελέσματα είναι η Δύση, της οποίας οι «φανταστικές» οικονομίες κλονίζονται (Η Δύση δεν έχει ενέργεια ούτε πρώτες ύλες και αντιμετωπίζει πλέον και διατροφικό πρόβλημα με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να την θερίζει) και η Ουκρανία.

Οπότε απλά περιμένουν έχοντας δημιουργήσει πολυεπίπεδες άμυνες σε καίρια σημεία του ουκρανικού μετώπου.

Οι Ουκρανοί φθείρονται συνεχώς και ως γνωστόν από την Ιστορία, όταν υπάρχει φθορά κερδίζει πάντα ο μεγαλύτερος Στρατός που διαθέτει εφεδρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας