Η Ρωσία εκθειάζει τον Έλον Μάσκ για το ειρηνευτικό σχέδιο

678
Η Ρωσία εκθειάζει τον Έλον Μάσκ

Ο Έλον Μάσκ «κέρδισε» τα εγκωμιαστικά σχόλια της Μόσχας για το «ειρηνευτικό σχέδιο» που πρότεινε, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε διαδικτυακή ψηφοφορία στο Twitter, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το αφεντικό της Tesla πρότεινε η Ουκρανία να παραχωρήσει οριστικά την Κριμαία στη Ρωσία, να διεξαχθούν νέα δημοψηφίσματα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ για να καθοριστεί η μοίρα των εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία και να συμφωνήσει η Ουκρανία στην ουδετερότητα.

Το Κίεβο λέει ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ να παραχωρήσει εδάφη που έχουν καταληφθεί με τη βία και ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα δημοψηφίσματα σε κατεχόμενα εδάφη, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή εκδιωχθεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε στην πρόταση του Μασκ με δική του δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας:

«Ποιος Έλον Μασκ σάς αρέσει περισσότερο, αυτός που στηρίζει την Ουκρανία ή αυτός που στηρίζει τη Ρωσία;»

Περίπου ένα δίωρο πριν λήξει, το μεσημέρι της Τρίτης, η δημοσκόπηση Μασκ είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφους, εκ των οποίων το 60% δηλώνει αντίθετο στην πρόταση του επιχειρηματία

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, πάντως, πλήθος bots (ψεύτικων χρηστών του Twitter) συμμετείχε ενεργά στην ψηφοφορία. «Η Μόσχα ήταν πάντα ανοιχτή στον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας