Η Ρωσία χτύπησε με σφοδρούς βομβαρδισμούς τις βάσεις της Ουκρανικής αντεπίθεσης

1166

Οι Ρώσοι έπληξαν τις περιοχές Nikolaev και Dnepropetrovsk

Με έναν σφοδρό βομβαρδισμό, ίσως τον σφοδρότερο από την αρχή του πολέμου οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και το πυροβολικό προσέβαλαν τα σημεία εκκίνησης της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Nikolaev και Dnepropetrovsk.

Δηλαδή έπληξαν τις follow-on-foces των Ουκρανών. Κατέστρεψαν αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών όπως επίσης διοικητικά κέντρα και στρατόπεδα ουκρανικών μονάδων.

Ειδικότερα στο Νikolaev οι Ουκρανοί αναφέρουν πως «είναι η μεγαλύτερη επίθεση που δέχτηκε η πόλη μέχρι τώρα».

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να δολοφονήσουν τους ρωσόφωνους διοικητές της Μελιτόπολης και της Χερσώνας.

Στον πρώτο έστησαν ενέδρα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στο οποίο είχε τοποθετηθεί σιγαστήρας.

Ο επίδοξος δολοφόνος σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να αποδράσει.

Στον δεύτερο είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε σημείο της διαδρομής του με αυτοκίνητο αλλά εξερράγη πρόωρα.

Οι Ουκρανοί από το Νikolaev έπληξαν αποθήκη πυρομαχικών των ρωσικών δυνάμεων στην Χερσώνα με κατευθυνόμενες ρουκέτες από συστήματα HIMARS.

Με ομοβροντίες από HIMARS οι Ουκρανοί διεξάγουν γενική αντεπίθεση στον άξονα Ντονέτσκ-Ζαπορίζια για να αποκόψουν τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται σε Χερσώνα και Μαριούπολη από αυτές του Ντόνμπας.

Για αυτό και οι Ρώσοι προχώρησαν σε εκτεταμένα πλήγματα αποθηκών με ρουκέτες για συστήματα HIMARS, οβιδοβόλα S7 και M777 στο Dnepropetrovsk.

Το Dnepropetrovsk είναι το κέντρο προώθησης των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνμπας και στην Ζαπορίζιε ενώ τα περισσότερα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά από την Δύση μεταφέρονται εκεί για να σταλθούν στην πρώτη γραμμή.

Στην πραγματικότητα οι Ουκρανοί πραγματοποιούν αντεπιθέσεις στον άξονα Ζαπορίζια-Ντονέτσκ και στην Χερσώνα για να αναγκάσουν τους Ρώσους να σταματήσουν την προέλασή τους στο Ντόνμπας όπου έχει καταστραφεί το 70% των ουκρανικών δυνάμεων.

Αντικειμενικός σκοπός των Ουκρανών είναι να ανακτήσουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Το Κίεβο κατόπιν συμβουλών από δυτικά κέντρα επιχειρεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς γνωρίζοντας πως το ρωσικό Πυροβολικό έχει κυρίως συγκεντρωθεί στο Ντόνμπας και δεν πρόκειται να συναντήσουν οι ουκρανικές

Σύμφωνα με τους Βρετανούς άλλωστε έχει καλέσει συνολικά ένα εκατομμύριο άνδρες υπό τα όπλα και η αναλογία με τους Ρώσους είναι πέντε προς ένας!

Οι Ρώσοι ακολουθούν συντηρητική τακτική στην Χερσώνα και στην Ζαπορίζιε, θέλουν να κρατήσουν τις γραμμές τους μέχρι να τελειώσουν με την περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Εκτίμησή μας είναι ότι η ουκρανική πίεση θα γίνει αφόρητη στην Ζαπορίζια και στην Χερσώνα γιατί το Κίεβο έχει άνδρες να «ξοδέψει» και ξέρει πως αν «σπάσει» τις ρωσικές γραμμές μπορεί να γίνει απειλητικό.

Οι Ρώσοι θέλουν να αποφύγουν τις απώλειες γιατί ξέρουν πως η Δύση τους έχει εμπλέξει σε έναν πόλεμο φθοράς.

Με εξαίρεση τις εμπειροπόλεμες πολιτοφυλακές του Λουγκάνσγκ και του Ντονέτσκ και μία Ταξιαρχία Πεζοναυτών και έναν δύο-λοχους Τσετσένων οι υπόλοιπες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποφεύγουν την φθορά και ακολουθούν συγκεκριμένη τακτική:

Το Πυροβολικό προωθείται, βομβαρδίζει και εν συνεχεία προχωράει το Πεζικό. Αν βρει σοβαρή αντίσταση επιστρέφει και το Πυροβολικό βομβαρδίζει ξανά.

Δεν υπάρχουν μείζονες εμπλοκές τυφεκιοφόρων. Γι’αυτό και οι Αμερικανοί έχουν εμπλέξει τους Ουκρανούς σε μεγάλους αριθμούς κατά των Ρώσων.

Γιατί εν τέλει ο πόλεμος της φθοράς στρέφεται εναντίον τους και κυρίως εναντίον της ΕΕ που κινδυνεύει να διαλυθεί οικονομικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας