Η Ρωσία ανέπτυξε νέο σύστημα αεράμυνας στο Λουγκάνσκ-Απάντηση στους MLRS HIMARS

891

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν την τελευταία έκδοση του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος Buk, «Viking» στην περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο Militarnyi, το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος υψηλής τεχνολογίας 9K317M Buk-M3 εντοπίστηκε στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Καντίφκα στις 28 Νοεμβρίου, φέροντας το χαρακτηριστικό «Ζ» του ρωσικού στρατού.

Το σύστημα αεράμυνας πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Buk-M3, γνωστό και ως Viking, το οποίο παράγεται από τη ρωσική αμυντική εταιρεία Rosoboronexport, έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει όλους τους τύπους πυραύλων cruise και αεροδυναμικών στόχων.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, ο εκτοξευτής Buk-M3 φέρει 12 πυραύλους, ενώ η προωθούμενη μονάδα πυρός είναι οπλισμένη με έξι πυραύλους. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις τους, τα νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα διαθέτουν την ικανότητα να μεταφέρoυν μεγαλύτερο αριθμό βλημάτων, ένα βελτιωμένο σύστημα ελέγχου και την ενισχυμένη αντιεκρηκτική προστασία του πληρώματος.

Το Viking είναι σε θέση να καταστρέψει κάθε τύπο εναέριου στόχου από εμβέλεια 2,5 έως 70 χλμ, με ταχύτητα 3.000 m/s σε υψόμετρο από 15 μέτρα έως 35 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αναφορές ότι το σύγχρονο ρωσικό σύστημα αεράμυνας επιχειρεί στην Ουκρανία. Στα τέλη Μαρτίου 2022, άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την ανάπτυξη του συστήματος Viking στην ανατολική Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Στην τελευταία του έκδοση, το Buk-M3, μπορεί να εμπλέξει έως και 36 διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα, με κάθε ραντάρ ελέγχου πυρός να μπορεί να υποστηρίξει την εμπλοκή έως και έξι διαφορετικών στόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας