Η Ρωσία ανακοίνωσε δημοψηφίσματα για ένωση Χερσώνας, Ντονμπάς, Ζαπορίζια

Η Ρωσία ανακοίνωσε δημοψηφίσματα

Οι κατοχικές αρχές στην Χερσώνα της Ουκρανίας δήλωσαν ότι αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή τους στη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο αποσχιστής επικεφαλής της περιοχής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου δήλωσε επίσης ότι θα υποστηρίξει την απόφαση των πολιτών, εάν ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

“Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και η περιοχή της Χερσώνας θα γίνει μέρος της Ρωσίας, αποτελώντας πλήρες υποκείμενο του ενιαίου κράτους. Είμαι βέβαιος ότι η ενσωμάτωση της περιοχής της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία θα διασφαλίσει την περιοχή μας και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για την επιστροφή σε μια ειρηνική ζωή και θα αποτελέσει θρίαμβο της ιστορικής δικαιοσύνης”, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κατοχικής διοίκησης της Χερσώνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της περιοχής Χερσώνας της Ουκρανίας θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων

Δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς

Εν τω μεταξύ, οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αποσχιστές στην αυτοαποκαλούμενη “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ” ψήφισαν την Τρίτη νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή τους στη Ρωσία.

Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, θα λάβει χώρα μεταξύ 23-27 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ακόμη, ότι και οι αποσχιστές της αυτοαποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” ανακοίνωσαν επίσης τη διεξαγωγή αντίστοιχου δημοψηφίσματος μεταξύ 23-27 Σεπτεμβρίου.

Και η Ζαπορίζια στον χορό

Το ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της περιοχής Ζαπορίζια της Ουκρανίας ενδέχεται να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Τρίτη, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο που έχει εγκατασταθεί από τη Ρωσία.

Λίγη ώρα αργότερα, τα ρωσικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι και σε αυτή τη ρωσοκρατούμενη περιοχή το δημοψήφισμα-μαϊμού θα διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ 23-27 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας