Η κυβέρνηση έστειλε και Stinger στην Ουκρανία!–Την «κάρφωσε» το Κίεβο

1527

Η κυβέρνηση απέστειλε και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, κάτι που φυσικά δεν ανακοινώθηκε ποτέ, αλλά τελικά το «κάρφωσαν» οι ίδιοι οι Ουκρανοί. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την παραλαβή των Stingers ευχαριστώντας για την συνδρομή τους τις προμηθεύτριες χώρες, ανάμεσά τους την Ελλάδα.

«Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το φορητό αεροπορικό σύστημα FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους δωρητές μας πρόσφεραν Stingers στον ουκρανικό Στρατό, περιλαμβανομένων την Ολλανδία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Λιθουανία, την Λετονία, την Ιταλία, την Δανία και την Ελλάδα.

Είμαστε ευγνώμονες για την αταλάντευτη στήριξή τους από τις πρώτες ημέρες της εισβολής» αναφέρει το ΥΠΑΜ της Ουκρανίας.

«Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας, οι Stingers κατέρριψαν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους» προστίθεται.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Stinger από στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ είναι αυτοκατευθυνόμενο αντιαεροπορικό φορητό σύστημα μίας χρήσεως αμερικάνικης κατασκευής.  Χρησιμοποιείται για την καταστροφή εχθρικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα ημέρα και νύκτα και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως.

Ετσι μετά τα τεθωρακισμένα που δεν αντικαταστάθηκαν στα νησιά, τώρα φεύγουν από τη χώρα και αντιεροπορικά και η κυβέρνηση δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας