Η Κίνα «έσβησε» το Ισραήλ από τους χάρτες της Μέσης Ανατολής

1028

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η στάση μεγάλων εταιρειών της Κίνας, γιατί δεν εμφανίζουν το όνομα του Ισραήλ στους χάρτες της Μέσης Ανατολής, αλλά δείχνουν ανώνυμα τα σύνορα του.

Με βάση την Daily Mail, στους χάρτες εμφανίζονται κανονικά τα σύνορα του εβραϊκού κράτους, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο όνομα, κάτι που εντόπισαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ανέφεραν με αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ.

Ο Jonathan Cheng, επικεφαλής του γραφείου της Wall Street Journal για την Κίνα, έγραψε σε ανάρτηση: «Οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν αμηχανία που το όνομα “Ισραήλ” δεν εμφανίζεται στους ψηφιακούς χάρτες από το Baidu και την Alibaba, μια ασάφεια που ταιριάζει με την ασαφή διπλωματία του Πεκίνου και έρχεται σε αντίθεση με τη γενική του προσοχή στους χάρτες».

«Εάν η Κίνα ένιωθε ότι ήταν επικίνδυνο και προβληματικό να επιτρέψει την άνθηση των αντισημιτικών σχολίων, οι λογοκριτές θα το σταματούσαν. Σαφώς, η κυβέρνηση μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι ανεκτή», δήλωσε η Carice Witte, η εκτελεστική διευθύντρια του SIGNAL Group, μιας ισραηλινής δεξαμενής σκέψης που εστιάζει στην Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας