Η γελοιοποίηση ΥΠΕΞ-Καλεί σε κατάπαυση πυρός, ενώ έγινε εκεχειρία στο Αρτσάχ

833

Άργησαν σημαντικά να καταλάβουν στο υπουργείο Εξωτερικών τι συνέβη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και όταν το έκαναν… ήταν αργά! 

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι «μπατάρει» σε όλους τους τομείς τους τελευταίους μήνες, καθώς ακόμη και το ΥΠΕΞ άργησε περίπου μια ημέρα να εκδώσει ανακοίνωση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όταν μάλιστα την εξέδωσε ήδη είχε συμφωνηθεί η εκεχειρία! 

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι  «Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι».

«Η Ελλάδα ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών», τονίζει και προσθέτει:

«Λάβαμε γνώση των ειδήσεων σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Η ασφάλεια του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

«Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ανθρωπιστικές τους ανάγκες πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν επειγόντως.

Όλες οι διαφορές θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και με ειρηνικά μέσα», καταλήγει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών άργησε ένα και πλέον 24ωρο και μόνον αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και από τον πιο καλόπιστο παρατηρητή. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε το μέρος του Αζερμπαϊτζάν σε δηλώσεις του στην Νέα Υόρκη.

Αυτό, ωστόσο, φαίνεται δεν ήταν αρκετό να ξυπνήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρἰτη, ο οποίος συνοδεὐει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας