Η ελληνική αμυντική βιομηχανία Theon εισήχθη στο χρηματιστήριο Άμστερνταμ-Διθύραμβοι για 154 εκ!

1081

Η Theon International εισήχθη στο χρηματιστήριο Άμστερνταμ και ακολούθησε το μονοπώλιο του “Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών” με το εύκολα μεγάλα κέρδη, το οποίο εκποιήθηκε τελικά σε ξένα κεφάλαια, αντί εκσυγχρονισμένο να έχει μείνει σε ένα ανασυγκροτημένο δημόσιο, αποφέροντας στη χώρα μεγάλα οφέλη. Η παρουσία της Theon στη χώρα είναι πολύ θετική και δείχνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει θαύματα με άλλες επιλογές!

Κ.Τ

 

Ιδού η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει θαύματα!

Ως επιστέγασμα μιας φρενήρους ανάπτυξης όπου όμοιά της δεν έχει παρουσιάσει καμία ελληνική «βαριά» βιομηχανία την τελευταία 10ετία, η Theon Sensors με έδρα το Κορωπί, μετά την πρώτη θέση που έχει κατακτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των ηλεκτροοπτικών συστημάτων, τώρα γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρεία στο χώρο της άμυνας που εισάγεται σε Χρηματιστήριο του εξωτερικού!

Συγκεκριμένα η  Theon Sensors η οποία πλέον μετονομάστηκε σε Theon International, είναι στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου του Άμστερνταμ (Euronext).

Έγινε επίσης η πρώτη εταιρεία της χρονιάς που μπήκε σε «ταμπλό» ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «ανέβηκε» 20′ μετά την Theon Internatiuonal), μέσα σε μία διεθνή οικονομική συγκυρία όπου η άντληση κεφαλαίων είναι πολύ δύσκολη και μόνο οι «βέβαιες» για την επιτυχία τους εταιρικές προσπάθειες επιβιώνουν στις κεφαλαιαγορές.

Συνολικά άντλησε 154 εκατομμύρια ευρώ μέσω 15,4 εκατ. μετοχών οι οποίες διατέθηκαν στους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους της παγκόσμιας κεφαλαιαγοράς, ενώ στην εγγραφή συμμετείχαν και και οι κορυφαίοι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Όλοι αυτοί βλέπουν ότι η Theon International όχι απλά κάθε χρόνο διπλασίαζε τις πωλήσεις της (οι πωλήσεις της στο εσωτερικό της Ελλάδας είναι μόλις στο 4,5% των συνολικών πωλήσεών της) αλλά και η αγορά στην οποία απευθύνεται, δηλαδή των ηλεκτροοπτικών συστημάτων με ειδίκευση στα φορητά δίκυαλα, μονόκυαλα κλπ, έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης παγκοσμίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι χώρες που έχουν προμηθευτεί και χρησιμοποιούν συστήματα της Theon Sensors, είναι εντυπωσιασμένες από την ποιότητά τους και την απόδοσή τους σε επιχειρησιακό επίπεδο ή σε καθήκοντα homeland security.

Αξίζει να τονιστεί πως η Τheon International είναι ο μοναδικός ελληνικός όμιλος ο οποίος «έχει αφήσει πίσω» τα αντίστοιχα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και έχει επικρατήσει επανειλημμένα έναντι αυτών σε διαγωνισμούς του εξωτερικού.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της εγγραφής στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ, είναι ότι για την εγγραφή διατέθηκαν μόλις το 22% των μετοχών, παρά την διεθνή τάση που θέλει να διατίθενται περί των 40-50% σε τέτοιου είδους δημόσιες εγγραφές.

Αυτό σημαίνει ότι η όλη κίνηση έχει καθαρά χαρακτήρα άντλησης κεφαλαίων για άμεση επανεπένδυση και μέσω εξαγορών και προοπτική εκτόξευσης της χρηματιστηριακής τιμής.

Άλλωστε τα στοιχεία αυτό δείχνουν.

Κατά το οικονομικό έτος 2022, η THEON πραγματοποίησε έσοδα €142,9 εκατ., σημειώνοντας επαναλαμβανόμενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε στο 27,8%, το υψηλότερο του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΤΗΕΟΝ έκλεισε το 2023 με πωλήσεις σχεδόν €220 εκατ. και αντίστοιχα υψηλή κερδοφορία, ενώ αναμένει διατήρηση αυτής της δυναμικής και το 2024.

Αυτή την περίοδο η ελληνική εταιρεία επενδύει σε νέες υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

Η εταιρεία μέσα σε 5 χρόνια τριπλασίασε το προσωπικό που απασχολεί δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί διαχρονικά πάνω από το 95% των πωλήσεων στο εξωτερικό, με πωλήσεις σε 68 χώρες.

Πρόσφατα μάλιστα, η ΤΗΕΟΝ υπέγραψε νέα σημαντικά συμβόλαια με στρατούς αναφοράς, μεταξύ άλλων του γερμανικού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο και το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των υφιστάμενων πελατών που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και πωλήσεις.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON σχολίασε: «Η εισαγωγή της ΤΗΕΟΝ στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την υλοποίηση του επιχειρηματικού και επενδυτικού μας πλάνου.

Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε σε εξαγορές με στόχο τον εμπλουτισμό του υπό διαχείριση προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου, τη μερική καθετοποίηση της παραγωγής μας και την απόκτηση νέων τεχνολογιών ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην παγκόσμια πελατειακή μας βάση νέα προηγμένα προϊόντα.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των επενδυτών που μας εμπιστεύτηκαν. Η ποιοτική συμμετοχή τους υπήρξε βασικό κριτήριό μας στον καθορισμό της τελικής τιμής ανά μετοχή».

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON INTERNATIONAL, και η ομάδα του, χτύπησαν το Gong κατά τη διάρκεια της τελετής σήμερα το πρωί, παρουσία της Simone Huis in ‘t Veld (CEO, Euronext Amsterdam) και του René van Vlerken (Head of Listings Euronext Amsterdam), για να γιορτάσουν την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας