Η ακρίβεια καλπάζει-Στο πάτο της ΕΕ η Ελλάδα

609

Επίσημα τρίτη από το τέλος η Ελλάδα στην ΕΕ, ανεπίσημα οι τελευταίοι των τελευταίων

Στις τρεις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη.

Σε έκθεση της Eurostat καταγράφεται για άλλη μία φορά η μεγάλη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών με την χώρα να κατατάσσεται μεταξύ των τριών τελευταίων θέσεων στην ΕΕ (επίσημα).

Και σημειώνουμε εμείς το επίσημα καθώς ουσιαστικά είναι η κυβέρνηση που στέλνει στοιχεία στα οποία όμως δεν αποτυπώνονται στους πραγματικούς αριθμούς αλλά είναι μια εικονική πραγματικότητα καθώς άλλες είναι οι πραγματικές τιμές όχι μόνο στα ράφια των σούπερ-μάρκετ αλλά και στα ενοίκια και τις τιμές ενέργειας.

Γιατί είμαστε οι μοναδικοί που καταγράφουμε ως ενοίκια επί των αντικειμενικών αξιών και όχι των εμπορικών, για τα δε σούπερ-μάρκετ σημειώνουν τις χαμηλότερες τιμές και όχι τις μέσες για να αναφέρουμε λίγα από τα ¨κόλπα”.

Γιατί αν ληφθούν όλες οι σωστές παράμετροι τότε η χώρα θα καταλάβει την…. τελευταία θέση.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η «σμίκρυνση» των εισοδημάτων για τους Έλληνες πολίτες, δεν είναι αποτέλεσμα «εξωγενών» παραγόντων, αλλά μία πραγματικότητα που δημιουργείται από τις πολιτικές που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η ακρίβεια στην Ελλάδα καλπάζει αλλά ο Άδωνις έχει πάλι την… λύση: Έτσι στο πρότυπο του «καλαθιού του ‘Αη Βασίλη» θα είναι και το «καλάθι του Νονού» για το Πάσχα.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως και αυτό το ειδικό καλάθι «θα δουλέψει όπως και “καλάθι του καταναλωτή” και δούλεψε και το “καλάθι του Αη Βασίλη”.

Αλλά στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή αναδεικνύονται οι μεγάλες αντιθέσεις εντός των μελών-κρατών της ΕΕ και η αλήθεια.

Η Ελλάδα ανήκει στις τελευταίες χώρες, σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών (32%), μαζί με την Σλοβακία (33%) και τη Βουλγαρία (41%).

Από την άλλη, στις χώρες με την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη ανήκουν το Λουξεμβούργο (161%) και η Ιρλανδία (134%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας