H υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων επιβάλλει απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ

1527

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times και τόνισε ότι ανησυχεί για τη φερόμενη «ρωσική παρέμβαση» στα δυτικά Βαλκάνια. Πώς σχολιάζει το ζήτημα Έλληνας απόστρατος.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, αναφορικά με τον ρόλο που απέδωσε στη Ρωσία για δήθεν ανάμειξη στα Βαλκάνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ζήτημα της φερόμενης «ρωσικής παρέμβασης» στα δυτικά Βαλκάνια, δίνοντας την παρακάτω απάντηση:

«Ήμουν ανήσυχος, είμαι ανήσυχος και θα συνεχίσω να είμαι ανήσυχος. Γι’ αυτό νομίζω ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ. μπλόκο στην ένταξη των Σκοπίων) θα πρέπει να αναθεωρηθεί το 2020».

Μιλώντας στο Sputnik, o ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας και γενικός γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, Παύλος Χρήστου σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού, αναφέροντας τα εξής:

«Η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού καταδεικνύει ότι η πολιτική Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Δηλαδή, η εθνική μας πολιτική παραμένει υποτελής στη Δύση. Αντί να μπορέσουμε και να προσπαθήσουμε, η Ελλάδα να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις δυτικές οδηγίες, ώστε η Ρωσία να αποτελεί δήθεν απειλή για την Ευρώπη. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι και η Ευρώπη έχει ανάγκη τη Ρωσία και το αντίστροφο. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναζητήσουμε όρους μεγαλύτερης εθνικής αυτονομίας μέσα στο πλέγμα των δυτικών θεσμών. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που θα ήθελαν να στηρίξουν μια τέτοια προοπτική, μπορούν να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα, τόσο η οικονομική βάση, όσο και σημαντικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού, όπως οι ένοπλες δυνάμεις και το διπλωματικό σώμα που “ΝΑΤΟποιούνται” συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ η επιρροή των ΗΠΑ στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες διευρύνονται συστηματικά».

Και προσθέτει:

«Η συνέχιση της οικονομικής κρίσης, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η επέκταση της ανομίας και η άνοδος της επιρροής των φασιστών διευρύνουν την ενίσχυση της διείσδυσης της Δύσης στις υπηρεσίες Άμυνας και Ασφάλειας. Επίσης, θα πρέπει να συνδυάσουμε όλα αυτά και την εθνική μας πολιτική με τα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία. Σήμερα, η τουρκική προκλητικότητα είναι εμφανής και πρόδηλη και η Δύση δεν προσφέρει τίποτα. Τόσο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, όσο και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι, στην περίπτωση θερμού επεισοδίου, θα παραμείνουν ουδέτεροι. Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία, αποτελεί δύναμη ειρήνης και ασφάλειας και μπορεί να μας επιλύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία. Είναι βέβαιο ότι για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, πρέπει να απεμπλακούμε πλήρως από το ΝΑΤΟ».

*Πηγή: sputnik.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας