Γιατί ο Surovikin με τις πέντε αρχές του θα σκορπίσει Ουκρανία

1486

Η νέα στρατηγική του αρχιστράτηγου Sergei Surovikin θα σαρώσει τελικά το καθεστώς του Κιέβου, όπως παραδέχονται και δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι Financial Times.
Ο στρατηγός Αρμαγεδδών, όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν οι δυτικοί λόγω της προηγούμενης θητείας του στη Συρία έχει πέντε βασικές αρχές από τις οποίες δεν παρεκκλίνει.

Οι αρχές του Ρώσου διοικητή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία περιλαμβάνουν τα εξής:

– Ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία
– Υβριδικός πόλεμος στον χώρο πληροφοριών
– Βελτιωμένη διαχείριση εντολών
– Υπονόμευση της δημόσιας υποστήριξης προς το καθεστώς του Κιέβου.
– Οικονομικός και ενεργειακός αντίκτυπος στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προσπαθεί να μειώσει από την εξάρτηση από τα εισαγόμενα μικροτσίπ. Επιπλέον, η Μόσχα χρειάζεται τεράστια αποθέματα όπλων και συμμετοχή σε στρατιωτικούς συνασπισμούς. Η Ρωσία συνεργάζεται ήδη με το Ιράν, την Κίνα, ακόμη και τη Βόρεια Κορέα — αυτές οι χώρες είναι γνωστές για τις εξαιρετικά ανεπτυγμένες αμυντικές τους βιομηχανίες. Η Δύση χρειάζεται επίσης μια γενική θετική εικόνα για τον εαυτό της.
Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι τόσο φωτεινή όσο θα ήθελε η Δύση: η αποστολή άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συστημάτων Patriot στην Ουκρανία αυξάνει τις εντάσεις μέσα στη δυτική κοινωνία.

Μετά τον διορισμό του ως διοικητή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Sergei Surovikin την επιμελητεία, τις τακτικές συνδυασμένων όπλων και τη μεσαία διοίκηση.
Απέσυρε τα ρωσικά στρατεύματα από την Kherson έχοντας μικρύνει την πρώτη γραμμή και έκανε τις θέσεις της Ρωσίας πλεονεκτικές και ασφαλείς.
Επίσης, πέρασε από τις μάχες μεγάλης κλίμακας σε συντονισμένες επιθέσεις. Τέτοιες παρατεταμένες εχθροπραξίες είναι εξαιρετικά οδυνηρές για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Μετά το Bakhmut, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να υποχωρήσουν σε αμυντικές γραμμές στο Kramatorsk και στο Slavyansk και στη συνέχεια στο Κίεβο.

Κουράστηκαν οι Ουκρανοί

Αυτό θα τονώσει πολύ το ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων. Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι σε θέση να πάρουν τη χερσαία γέφυρα που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας και συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, ανέφεραν οι Financial Times.
Η ουκρανική κοινωνία έχει κουραστεί από τη σύγκρουση. Οι άνθρωποι θέλουν ειρήνη και η Δύση μπορεί να δει ξεκάθαρα ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει χάσει την υποστήριξη, είπε η Gallup. Ο πόλεμος φθοράς έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην ουκρανική οικονομία. «Η στρατιωτική και πολιτική στρατηγική της Ρωσίας είναι να απομακρύνει την Ουκρανία από τη Δύση και να τη σκορπίσει στους ανέμους», δήλωσε ο Marc Galeotti, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων από την Πράγα.
Οι ατελείωτες ενέσεις κεφαλαίων στην Ουκρανία που έχει γίνει απελπιστικά εξαρτημένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποφέρουν τίποτα.
Οι προσπάθειες να υποχρεωθεί η Ρωσία να πληρώσει ένα εκπληκτικό ποσό άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών είναι ακόμη πιο άσκοπες, καταλήγουν οι συντάκτες του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας