Γιατί δύο B-52H των ΗΠΑ κατευθύνονταν στην Ρωσία-Εμπλοκή με Su-30 και Su-35

1365
Ρωσικό μαχητικό Su 35 αναχαίτισε 2 βαρέως τύπου αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H
Μετά την κατάρριψη του αμερικανικού drone Θεριστή MQ-9 Reaper στην Μαύρη Θάλασσα σχεδόν 61 χιλιόμετρα νότια της Κριμαίας από το ρωσικό Su-27… η ένταση… αυξάνεται δραματικά….
Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά από τα ισχυρότερα στον κόσμο B-52H κοντά στην Βαλτική, είχαν χαράξει κατεύθυνση προς την Ρωσία… και Su-30 αλλά και ένα υπερσύγχρονο Su-35 επιστρατεύθηκαν για να αναχαιτίσουν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά.
Και ενώ αυτά συνέβησαν και επιχείρησαν Αμερικανοί και Ρώσοι να μην δώσουν…μεγάλη έκταση στο θέμα… οι Ουκρανοί ξεκίνησαν τα παραμύθια για να πουν… ότι μπορούν να πλήξουν την Ρωσική Κριμαία.
Κατασκεύασαν ότι χτύπησαν βαγόνια σε πυραύλους Kalibr στην Κριμαία και στην πόλη Dzhankoy αλλά όπως αναφέρουν πολλές πηγές χτυπήθηκαν πολιτικοί και όχι στρατιωτικοί στόχοι…
Τα περισσότερα drones κατερρίφθησαν ωστόσο κάποια βρήκαν πολιτικούς στόχους… τα σενάρια περί καταστροφής ρωσικών πυραύλων Kalibr που μεταφέρονται σε βαγόνια από την Ρωσία και δήθεν χτυπήθηκαν από Ουκρανικά drones είναι προπαγάνδα των Ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα…

Μικρής κλίμακας Ουκρανική επίθεση με 3 drones στο Dzhankoy της Κριμαίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης σε κατεστραμμένες τοποθεσίες στο Dzhankoy της Κριμαίας, όπου εξαπέλυσε επίθεση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) στις 20 Μαρτίου αργά το βράδυ.
Ταυτόχρονα, η έρευνα καθορίζει τον τύπο και τον αριθμό των drones που καταρρίφθηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής της Κριμαίας, σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της δημοκρατίας.
Το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε στο Dzhankoy
Στο Dzhankoy νοσηλεύεται ένας άνδρας που τραυματίστηκε από τα συντρίμμια ενός drone
Εν τω μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στο Dzhankoy μετά από επίθεση με drone
Πάντως το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε στο Dzhankoy στα βόρεια της Κριμαίας.
Τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε σπίτι και κατάστημα, ένα άτομο τραυματίστηκε.
Ο Oleg Kryuchkov, σύμβουλος του επικεφαλής της περιοχής, ανέφερε ότι το Ουκρανικό drones στόχευε πολιτικούς στόχους, καθώς δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι…..

Ρωσικό μαχητικό Su-35 αναχαίτισε 2 βαρέως τύπου αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H

Η Ρωσία ενέπλεξε τα μαχητικά της Su-35 για να αναχαιτίσει δύο βομβαρδιστικά B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε το Ρωσικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.
Το βομβαρδιστικό B-52H φέρει ένα πρωτότυπο AGM-183A
«Στις 20 Μαρτίου 2023, ραντάρ της δύναμης Αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εντόπισαν δύο αερομεταφερόμενους στόχους πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, που πετούσαν προς τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν ως δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το Su-35 Flanker-E ενεπλάκη για να αναγνωρίσει τα δύο αεροσκάφη και να αποτρέψει μια πιθανή εισβολή.
«Μετά τα ξένα στρατιωτικά αεροπλάνα απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε στην έδρα του».

Πως βρέθηκαν στην ίδια περιοχή αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H, Su-30 και Su-35;

Εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) ξεκίνησαν μια σειρά τακτικών αεροπορικών ασκήσεων με τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη Su-30.

Το γραφείο Τύπου του Στόλου της Βαλτικής δήλωσε στις 20 Μαρτίου ότι περισσότερα από δέκα μέλη του πληρώματος εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM και Su-30SM2 ξεκίνησαν πρόβες τακτικής πτήσης με βομβαρδισμούς στον δυτικότερο θύλακα της Ρωσίας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.
«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι πιλότοι ασκούνται για να καταστρέψουν εχθρικές στήλες στρατιωτικού υλικού, θέσεις διοίκησης και συσσωρευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αντίπαλα αεροσκάφη, αερομεταφερόμενες και αμφίβιες δυνάμεις επίθεσης, καθώς και για να παράσχουν πυροσβεστική υποστήριξη σε μονάδες του στρατού του Στόλου της Βαλτικής»
«Συνολικά, τα πληρώματα του μαχητικού αεροσκάφους θα χρειαστεί να χτυπήσουν πάνω από 20 διαφορετικούς στόχους, να εκτοξεύσουν αερομεταφερόμενους πυραύλους και να ρίξουν βόμβες»
Στις ασκήσεις, σύμφωνα με τη δήλωση, συμμετέχουν περίπου δέκα αεροσκάφη και περισσότερα από 50 μέλη πληρώματος πτήσης και εδάφους από ένα σύνθετο αεροπορικό σύνταγμα της ναυτικής αεροπορίας του στόλου της Βαλτικής.

Την ίδια μέρα, ωστόσο, το VKS χρειάστηκε να επιστρατεύσει ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35E για να αναχαιτίσει δύο βομβαρδιστικά B-52H που πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Το Ρωσικό Κέντρο Εθνικής Άμυνας Ελέγχου ανέφερε ότι αυτά τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πετούσαν προς τα κρατικά σύνορα της ρωσικής ομοσπονδίας.
Ωστόσο, η ρωσική πλευρά δεν έχει ανακοινώσει εάν υπήρξε επαφή μεταξύ των αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52H και των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-30 που διεξάγουν ασκήσεις στην περιοχή της Βαλτικής.

Τι ήθελαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H στην Βαλτική με κατεύθυνση Ρωσία;

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2022, οι σύμμαχοι Ουγγαρία, Γερμανία, Τσεχία, Ιταλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Φινλανδία πραγματοποίησαν την τρίτη άσκηση Ramstein το 2022.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι σύμμαχοι συμπεριέλαβαν αέρα και επιφανειακές δραστηριότητες Ολοκληρωμένης Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας στις ασκήσεις.
Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις από τις αρχές του 2022 στην περιοχή της Βαλτικής, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα των στρατευμάτων της και προετοιμάζοντάς τους για αποστολές σε αυτή τη στρατηγική περιοχή όπου οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν τακτικά η μία την άλλη, αν και σε μη συγκρουσιακή τρόπος.
Οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές ασκήσεις, ωστόσο, είναι σημαντικές για πολλούς λόγους.
Πρώτον, έρχονται μέρες αφότου το ρωσικό Su-27 Flanker αρχικά ψέκασε και κατέστρεψε ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper, αναγκάζοντάς το να καταπέσει στη Μαύρη Θάλασσα.
Και δεύτερον, και πάντα, το πιο σημαντικό μέρος αυτών των τελευταίων ασκήσεων είναι ότι τα νεότερα και τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM2 της Ρωσίας σφυροκοπούν φανταστικούς στόχους στη Βαλτική.

Τι γνωρίζουμε για το Su-30SM2;

Η Russian United Aircraft Corporation (UAC) παρέδωσε μια παρτίδα νέων μαχητικών Su-30SM2 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD) τον Νοέμβριο του 2022.
«Το νέο αεροσκάφος φέρει βελτιωμένο συγκρότημα ραδιοηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Χάρη στον εκσυγχρονισμό που πραγματοποιήθηκε με τις οδηγίες του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, οι μαχητικές δυνατότητες των αεροσκαφών έχουν αυξηθεί.
Συγκεκριμένα, το εύρος εντοπισμού και αναγνώρισης εναέριων στόχων έχει αυξηθεί».

Ο κατασκευαστής υποστήριξε ότι το νέο ραντάρ και τα νέα όπλα υψηλής ακρίβειας θα προκαλούσαν πλήγματα εναντίον στόχων αέρος, ξηράς και θάλασσας σε αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά του Su-30SM2 κάνουν τη συμμετοχή του στις τελευταίες ασκήσεις της Βαλτικής ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Το Su-30SM2, παλαιότερα γνωστό ως Su-30SMD, είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση που χρησιμοποιεί τα επιχειρησιακά μαθήματα που πήρε η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία από τις αεροπορικές της επιχειρήσεις στη Συρία.
Η αναβαθμισμένη παραλλαγή έχει κινητήρα AL-41F-S1 με αυξημένη ισχύ, ραντάρ IRBIS N035, καλύτερο αεροηλεκτρονικό εξοπλισμό και σύγχρονο οπλισμό.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο κινητήρας AL-41F-S1 και το ραντάρ IRBIS N035 δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά για τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35S.
Αυτό οδήγησε στρατιωτικούς αναλυτές να τονίσουν ότι το Su-30SM2 έχει δυνατότητες που ταιριάζουν με το μαχητικό αεροσκάφος Su-35, ένα άλογο εργασίας VKS.
Το Su-30SM2 είναι μια προσπάθεια σύγκλισης στο μέγιστο δυνατό βαθμό της οικογένειας Su-30 με τη σειρά Su-35 για την ελαχιστοποίηση των γενικών εξόδων επιμελητείας και συντήρησης.

Τον Ιούλιο του 2021, πηγές από το στρατιωτικό τμήμα ανέφεραν ότι το πρώτο Su-30SM2 θα τεθεί σε υπηρεσία με τον στόλο της Βαλτικής μέχρι το τέλος του 2021.
Άλλες πηγές ανέφεραν ότι το 4ο Σύνταγμα Αεροπορίας Ναυτικής Εφόδου των Φρουρών και το 689ο Σύνταγμα Μαχητών θα επανεξοπλιστούν με τα νεότερα μαχητικά.

Η εισαγωγή αυτών των αεροσκαφών θα αντικαταστήσει το παλιό Su-27 και θα βελτιώσει σημαντικά τις μαχητικές ικανότητες της ναυτικής αεροπορίας στην περιοχή.

Το αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52Η
A B-52H Stratofortress takes off after being taken out of long term storage Feb. 13, 2015, at Davis-Monthan Air Force Base, Ariz. The aircraft was decommissioned in 2008 and has spent the last seven years sitting in the “Boneyard,” but was selected to be returned to active status and will eventually rejoin the B-52 fleet. The B-52 was flown by the 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group. (U.S. Air Force photo/Master Sgt. Greg Steele)

Το ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος Su-35
FKZHipIWYAgC1vX.jpg

Το ρωσικό Su-30
S30.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας