Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ χτυπήθηκε το Βόλγκογκραντ το πρώην Στάλινγκραντ)

1851

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια της Lukoil

Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ χτυπήθηκε το Βόλγκογκραντ το πρώην Στάλινγκραντ) και συγκεκριμένα τα διυλιστήρια πετρελαίου της Lukoil τα οποία επλήγησαν από ουκρανικά drones.

Aπό την επίθεση ξέσπασε πυρκαγιά η οποία σβήστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν να πλήξουν τις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίς προσπαθώντας να απαντήσουν στις αντίστοιχες ρωσικές επιθέσεις, έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Ο κυβέρνητης του Βόλγκογκραντ Αντρέι Μποτσάροφ δήλωσε μέσω του διαύλου της τοπικής διοίκησης στην πλατφόρμα Telegram πως δεν υπάρχουν νεκροί από το επεισόδιο.

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης ενός καταρριφθέντος μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, πυρκαγιά ξέσπασε στο Διυλιστήριο Πετρελαίου του Βόλγκογκραντ. Πυροσβέστες και διασώστες έπιασαν γρήγορα δουλειά – η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε. Δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil, στην οποία ανήκει το διυλιστήριο, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Το διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στον ποταμό Βόλγα, έχει δυνατότητα διύλισης 14,8 εκατ. μετρικών τόνων (σχεδόν 300.000 βαρέλια την ημέρα) αργού πετρελαίου το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας