Γερμανική προστυχιά: Σχόλιο Γιώργου Αλεξάτου και σχόλιο στο σχόλιο από Ι.Μαύρο

1082

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ
>> Γιώργου Αλεξάτου
>> Συγγραφέα, Ιστορικού
>> Θυμήθηκαν τους παππούδες τους εκεί στη Μπούντεσταγ, τότε που απελευθέρωναν την Ουκρανία από τον μπολσεβικισμό. Και τη ρήμαζαν απ’ άκρη σ’ άκρη, για να την κάνουν χωράφι για τα γερμανικά άροτρα, όπως έγραφε και το “Μάιν Κάμπφ”.
>> Έτσι, έχοντας ψηφίσει ήδη τον επανεξοπλισμό του Ράιχ, ψήφισαν και την αναγνώριση του λιμού της ΕΣΣΔ του 1932-1933 ως γενοκτονίας του ουκρανικού λαού. Ακριβώς όπως προπαγάνδιζαν οι ναζί στα χρόνια της γερμανικής κατοχής της Ουκρανίας.
>> Πρόκειται για την τραγωδία που έζησαν δεκάδες εκατομμύρια αγροτών σε πολύ μεγάλα τμήματα της ΕΣΣΔ, από τη Ρωσία και το Καζακστάν, έως την Ουκρανία. Με συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια νεκρούς από πείνα. Ρώσους, Λευκορώσους, Καζάκους, Τάταρους, Ουκρανούς κ.ά.
>> Όταν η ναζιστική Γερμανία κατέλαβε την Ουκρανία, το 1941, η τραγωδία αυτή εμφανίστηκε ως μεθοδευμένη απόπειρα γενοκτονίας των Ουκρανών από το σοβιετικό κράτος. Στο οποίο, βέβαια, ένα μεγάλο μέρος κορυφαίων στελεχών ήταν… Ουκρανοί, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία είχε αναγνωριστεί η ύπαρξη ουκρανικού έθνους και η ουκρανική γλώσσα γινόταν μία από τις επίσημες γλώσσες της ΕΣΣΔ.
>> Τώρα, το γερμανικό κοινοβούλιο επαναφέρει τη ναζιστική θεωρία και μιλάει για γενοκτονία. Πιστό στις προπαγανδιστικές προστυχιές των παππούδων των Γερμανών βουλευτών που ψήφισαν τη ναζιστική πρόταση.

ΣΧΟΛΙΟ Ι.ΜΑΥΡΟΥ
>> Η υποταγή δια του Ουκρανικού της Γερμανίας στις ΗΠΑ είναι το μέσον, ο μοχλός της υποταγής της Ευρώπης (δια των -ψευδεπίγραφων πιά- ΝΑΤΟ & ΕΕ) στις ΗΠΑ προκειμένου οι τελευταίες να επιχειρήσουν την ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ παράταση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους. ΑΥΤΗ είναι βεβαίως η ρίζα, η αιτία της παλινδρόμησης του κόσμου, δια του νέου παγκόσμιου πολέμου, προς μια νέα βαρβαρότητα, έναν επαπειλούμενο νέο Μεσαίωνα, με ή άνευ πυρηνικά ολοκαυτώματα, και μάλιστα τη «στιγμή» που έχουμε (ακόμη;) την ευκαιρία (και περισσότερο παρά ποτέ την ΑΝΑΓΚΗ) να επανεφεύρουμε την Ευρώπη, από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας. Αυτό όμως απαιτεί ως πρώτη αναγκαία συνθήκη, την απελευθέρωση της Ελλάδας, πράγμα που επίσης προϋποθέτει την ολοκλήρωση της επανάστασης του ‘21 και του ‘40, την ανάκτηση της χαμένης άνοιξης του ‘60 και την επανεξέταση της Ιστορίας μας εφεξής απροκατάληπτα και αδέκαστα με μοναδικό γνώμονα το σολωμικό:
>> Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό το αληθές.
>> Οι νικητές γράφουν την ιστορία όπως κρίνουν ότι τους συμφέρει
>> Όμως εκείνη έχει τη δική της μνήμη
>> Την οποία σέβονται και υπηρετούν οι ιστορικοί
>> Εδώ πρόκειται για την πρωταρχική συσσώρευση «κεφαλαίου» υπό μορφήν αγροτικού προϊόντος που επέτρεψε την ταχεία και βίαια εκβιομηχάνιση της Σοβιετικής Ένωσης που ΕΤΣΙ κατάφερε να συντρίψει την Γερμανία και να σώσει, μαζί με τους συμμάχους, την Ευρώπη τότε.
>> Κάτι που οι Γερμανοί εθνικιστές, ναζί, νεοναζί και μετα-ναζί, δεν ξέχασαν ποτέ…
>> Το θέμα σήμερα για εμάς είναι αφενός να καταλάβουμε πώς φτάσαμε από εκεί εδώ που είμαστε σήμερα προκειμένου να αλλάξουμε ρότα. Στην πορεία της μάθησης θα προκύψει, οργανικά και βασανιστικά το «εμείς» που απαιτείται γι’ αυτό.
>> Το «κλειδί» λοιπόν είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ, ο συνδετικός κρίκος της …διπλής ανέλιξης που ακούει στο όνομα: ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το εθνικό και οικουμενικό μας DNA…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας