Γάλλος ΥΠΟΙΚ-“Πρόκληση ή ομοφωνία ΕΕ για ανώτατο όριο τιμών στη Ρωσία”

617

Ευρεία συναίνεση για τον περιορισμό των ρωσικών ενεργειακών εσόδων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει με ομοφωνία για να επιβάλει ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο και να ξεπεράσει την απροθυμία ορισμένων χωρών μελών να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του G7 να περιορίσει τα ρωσικά ενεργειακά έσοδα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ηγέτες τoυ G-7 συμφώνησαν να θέσουν ανώτατο όριο στις τιμές του πετρελαίου, αλλά χωρίς την υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ, “θα είναι μια πρόκληση, ας είμαστε πολύ σαφείς, θα χρειαστεί χρόνος”, δήλωσε ο Le Maire το Σάββατο σε συνέντευξή του στο Ambrosetti Forum στο Cernobbio της Ιταλίας. “Αλλά πρέπει να εξηγήσουμε και στα 27 κράτη μέλη ότι αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με την πολιτική των κυρώσεων, υπάρχει η ανάγκη να τεθεί ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου”.

Ο Le Maire δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ευρεία συναίνεση για τον περιορισμό των ρωσικών ενεργειακών εσόδων και ότι το ανώτατο όριο θα πρέπει να υποστηριχθεί από χώρες εκτός του G-7, ώστε να μην θεωρηθεί ως “δυτική πρωτοβουλία κατά της Ρωσίας” αλλά ως “παγκόσμια πρωτοβουλία κατά του πολέμου στην Ουκρανία”.

“Νομίζω ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη”, δήλωσε ο Le Maire. “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια πλήρη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας