Γαλλικά ΜΜΕ: «Για κάθε Ρώσο στρατιώτη οι Ουκρανοί χάνουν 4ή5»

834

Η απώλεια της Αβντίιβκα από τους Ουκρανούς ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια του Κιέβου μετα την αποτυχημένη αντεπίθεση και πλέον οι δυτικού αναλυτές “ξεσπαθώνουν” ουσιαστικά αναφερόμενοι στο τι κρύβει ο ουκρανικός στρατός.

Έτσι στην γαλλική τηλεόραση αποκαλύφθηκε ότι για κάθε Ρώσο στρατιώτη που χάνεται στο μέτωπο οι Ουκρανοί χάνουν 4 ή 5.

Μάλιστα πλέον αποκαλύπτεται ότι η απώλεια σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ακόμα μεγαλύτερη από όσο λένε καθώς το ουκρανικό επιτελείο αρνείται να μιλήσει για τις πραγματικές απώλειες στις μάχες αλλά και τους αιχμαλώτους που συνέλαβε ο ρωσικός στρατός και ξεπερνούν τους 1.000.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις που πλέον βρίσκονται σε όλη την πόλη γίνονται αποδεκτοί ως απελευθερωτές από τοςυ κατοίκους της πόλης που απέμειναν.

Τέλος έγιναν γνωστές οι απώλειες σε υλικό και μέσα των Ουκρανών σε μια μόνο ημέρα και αυτό δείχνει το μέγεθος των δυσαναπλήρωτων απωλειών από την δράση του ρωσικού στρατού.

Ένα “Panzerhaubitze 2000” (Γερμανία), ένα “Leopard” (Γερμανία), ένα πυροβόλο M119 (ΗΠΑ), τεθωρακισμένα M113 (ΗΠΑ). ), ένα Α/Κ πυροβόλο M109 « Paladin » (ΗΠΑ), ένα Ρ/Κ πυροβόλο M777 (ΗΠΑ), έναΑ/Κ πυροβόλο«Krab» («Krabbe», Πολωνία) και ένα οβιδοβόλο FH-70 (Μεγάλη Βρετανία).

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν συνολικά σε 1.175 Ουκρανούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας