Φοιτητές-μαθητές ξανά στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια-Νέα συλλαλητήρια στις 25/1

563

Για «ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», για «να μη γίνει νόμος η αδικία», Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 25 Γενάρη, κλιμακώνοντας τον αγώνα ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών – «μη κρατικών» Πανεπιστημίων.

Μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, στην Αθήνα,  τη Θεσσαλονίκη, αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί για συλλαλητήρια στην Αθήνα (12 μ. Προπύλαια), τη Θεσσαλονίκη (12 μ. Καμάρα), την Πάτρα (11.30 π.μ. πλατεία Γεωργίου), την Πρέβεζα (6 μ.μ. στη Θεοφάνειο) και άλλες πόλεις, ενώ και σήμερα πραγματοποιούνται νέες συνελεύσεις, νέες καταλήψεις σε σχολές σε όλη τη χώρα.

Κάλεσμα στο νέο συλλαλητήριο, με κλειστά σχολεία ξανά, απευθύνει σε όλους τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και καλεί «Το Υπ. Παιδείας εδώ και τώρα να πάρει πίσω τα άθλια σχέδιά του! Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά…».

Κάλεσμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια, απευθύνει και η ΟΛΜΕ, προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. την Πέμπτη 25 Γενάρη.

Tο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καλεί τους γονείς να βρεθούν και πάλι στο πλευρό των παιδιών τους ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στο νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ζητούν ΠΟΣΔΕΠ και Σύλλογοι ΔΕΠ

Με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ ζητά από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το «νομοσχέδιο παράκαμψης του άρθρου 16 του Συντάγματος». Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών τονίζει ότι η μόνη «ελευθερία» που θα υπηρετήσει το νομοσχέδιο για το δήθεν «ελεύθερο Πανεπιστήμιο» είναι η διάθεση «πτυχίων βασικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δίδακτρα στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποφάσεις Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ που απορρίπτουν το νομοσχέδιο.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας