Έβρος:Μήνυμα για εκκένωση της Λευκίμμης–Η φωτιά απειλεί το στρατόπεδο της 7ηςΜ/Κ-Ταξιαρχίας

1717

Για 15η μέρα καίει η φωτιά στον Έβρο με το μεγαλύτερο μέτωπο να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δαδιάς.

Στις 16:25 το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λευκίμμης να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σουφλίου η απομάκρυνση των κατοίκων από την  Λευκίμμη, έχει ήδη ξεκινήσει.

Η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας

Σύμφωνα με το evros-news.gr, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη, ενώ έχει καεί και τμήμα του μικρού πυρήνα του δάσους της Δαδιάς από την φωτιά στον Έβρο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αυτό σημαίνει ότι καίγονται αρχέγονα δέντρα μαύρης πεύκης και φωλιές σπάνιων αρπακτικών πουλιών σε μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές διεθνώς, στο άλλοτε  Εθνικό Πάρκο.

Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

Λίγο μετά τις 16.30 του Σαββάτου το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της Λευκίμμης Έβρου να είναι σε ετοιμότητα εξαιτίας της φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Τα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τρία με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του πρώην  Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην περιοχή της Κοτρωνιάς.

Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα προς την περιοχή Γιάννουλη και Σίδηρο, ενώ από το πρωί επιχειρούν στην περιοχή έξι Καναντέρ στην περιοχή που βρίσκεται δυτικά του Σουφλίου.

Ο καπνός στην περιοχή είναι αρκετός με τον αέρα να τον σπρώχνει προς οικισμούς.

Το ποτάμι που περνάει βόρεια από τη Δαδιά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ανάχωμα για τη φωτιά, αλλά δεν έχει νερό.

Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η εστία.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας