Εθνικό βατερλώ οι Πρέσπες-Σιλιάνοβσκα: Γράφει στην Προεδρική ιστοσελίδα σκέτο το “Μακεδονία”

594

Σε βαριά εθνική ήττα εξελίσσεται για την Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψαν οι Αλέξης Τσίπρας και Zoran Zaev… καθώς, όπως φαίνεται, οι γείτονες δεν θα συμμορφωθούν.
Eιδικότερα, η επίσημη ιστοσελίδα της πρόεδρου της χώρας Gordana Siljanovska – Davkova ανανεώθηκε και αποκαλεί πλέον το γειτονικό κράτος, ως «Μακεδονία» χωρίς τον επίσημο γεωγραφικό της, όπως ορίζεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το παράδοξο είναι ότι -όπως παρατηρούν τα ΜΜΕ της χώρας- δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Την ίδια στιγμή, η συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας ως “MK”, όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.
Ενώ στην κατηγορία “Πρόεδρος” αναγράφεται, επίσης, ως σκέτο «Πρόεδρος» χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης.
Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Gordana Siljanovska – Davkova προχώρησε σε συναντήσεις.
Επισημαίνεται, ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Gordana Siljanovska – Davkova κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Jovan Mitreski, καλώντας την Gordana Siljanovska να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».
fb22.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας