Εταιρία διαχείρισης κόκκινου δανείου δεν εφαρμόζει δικαστική απόφαση- Απροστάτευτος ο δανειολήπτης

453
Ο πιστωτής και servicer θεωρεί ότι το επιτόκιο πρέπει να υπολογιστεί στο σύνολο του κεφαλαίου
«Κόκκινος» δανειολήπτης, καταναλωτής και «νοικάρης» είναι οι τρεις σύγχρονες… κατάρες για ένα νοικοκυριό που προσπαθεί να επιβιώσει στην οικονομική «ζούγκλα.»
Το BN (bankingnews) σήμερα φέρνει στο φως απόφαση Ειρηνοδικείου για δανειολήπτη με το Νόμο Κατσέλη που τακτοποιεί ένα χρόνιο πρόβλημα αποπληρωμής «κόκκινου» στεγαστικού δανείου με τον ενδιαφερόμενο όμως να βρίσκεται στα «κάγκελα» διότι ο servicer ερμηνεύει διαφορετικά την απόφαση.
Το επίμαχο σημείο της απόφασης το οποίο βρίσκεται στον…αέρα είναι πως το Δικαστήριο προσδιορίζει ότι το επιτόκιο θα υπολογιστεί στη μηναία δόση και όχι στο σύνολο του δανείου.
Η «καθαρή» δικαστική απόφασή όμως πάει στο βρόντο διότι ο πιστωτής και servicer θεωρεί ότι το επιτόκιο πρέπει να υπολογιστεί στο σύνολο του κεφαλαίου.

Ο servicer …διαβάζει όπως θέλει την απόφαση.

Η ερμηνεία από το servicer διπλασιάζει τη μηνιαία δόση: Από τα 240 ευρώ το μήνα όπως λέει η δικαστική απόφαση εκτοξεύεται στα 420 ευρώ το μήνα.
Ο δανειολήπτης νιώθει ανυπεράσπιστος απέναντι στον πιστωτή διότι το έγγραφο που έλαβε του ορίζει μια διαφορετική μηναία δόση που δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει.
Το Ειρηνοδικείο με την πρόσφατη απόφαση του τον Απρίλιο του 2024 φαίνεται ότι δεν δεσμεύει τον servicer.
Ο δανειολήπτης μετά την απαίτηση για διπλασιασμό της μηνιαίας δόσης είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί με την… πλάτη στο τοίχο διότι τα εισοδήματα του δεν φτάνουν.
Το κόστος να πληρώσει το δάνειο και να καλύψει τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειας του και να ανταποκριθεί σε κάποια άλλα καθημερινά έξοδα τον οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο .

Να πληρώσετε…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του servicer έχει κάνει σαφές στο δανειολήπτη ότι αν χάσει τρεις δόσεις του δανείου το ακίνητο θα βγει στον πλειστηριασμό.
Ο ανυπεράσπιστος δανειολήπτης παρότι έχει στα χέρια του τη δικαστική απόφαση στην πράξη δεν γίνεται αποδεκτή με αποτέλεσμα να επανέλθει σε νέα δικαστική περιπέτεια για να εξασφαλίσει με νέα δικαστική απόφαση την εφαρμογή του επιτοκίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας