Εσθονία-Απαγορεύει σε Ρώσους&Λευκορώσους αθλητές συμμετοχή σε τουρνουά στο έδαφος της

759
Εσθονία-Απαγορεύει σε Ρώσους

Σε απαγόρευση οποιασδήποτε παρουσίας Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών προχώρησε η Εσθονία, με αποτέλεσμα να γίνεται η δεύτερη χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο που προσφεύγει σε μια τέτοια απόφαση.

Εντωμεταξύ στο κράτος της Εσθονίας διοργανώνονται τρία τουρνουά με τα δύο να βρίσκονται υπό την αιγίδα της ITF και το τρίτο να είναι το Tallinn Open της σειράς WTA 250 που εκκινεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο Γουίμπλεντον δεν υπήρχαν βαθμοί ως στήριξη από πλευράς ATP και WTA.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η δεύτερη στην εν λόγω απόφαση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το παραμικρό. Πιο πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο και να αφαιρεθούν οι πόντοι και στο προαναφερθέν τουρνουά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού της Εσθονίας, Λίινα Κέρσνα έκανε τις εξής δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό: «Τα διεθνή αθλήματα δεν διαχωρίζονται πλέον σε καμία περίπτωση από την πολιτική, η Ρωσία και η Λευκορωσία χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους. Με αυτή την απόφαση στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα».

Νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου, η Λίινα Κέρσνα, μαζί με τους υπουργούς αθλητισμού και τους αθλητικούς αξιωματούχους 34 κρατών, υπέγραψαν αίτηση καλώντας τις διεθνείς ομοσπονδίες να απαγορεύσουν τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και διαγωνισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας