Εργαζόμενοι-Ευαγγελισμού για VIP-Ιατρική επιστήμη με βάση την τσέπη και το αξίωμα

493

Την απόφαση για «prive» λειτουργία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τους επίσημους του Conference Cup, που ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέει πως αποτελεί υποχρέωση της χώρας, στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος;

Αν αρρωστήσεις θα βρεθείς σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σαν σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ, περιμένοντας ώρες να εξεταστείς. Η αναμονή για την αξονική σου μπορεί να φτάσει και τις 20 ώρες, ενώ το προσωπικό θα κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει και να σε εξετάσει.

Αν από την άλλη είσαι VIP, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ’ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου, τότε ο “Ευαγγελισμός” δεν θα έχει αυτή την εικόνα για σένα. Εάν πληροίς τα παραπάνω κριτήρια, θα εξεταστείς κατά απόλυτη προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις), καθώς το νοσοκομείο θα βρίσκεται σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα ξεχωριστά για τις δικές σου ανάγκες.

Δύο κόσμοι, λοιπόν. Ιατρική και νοσηλευτική επιστήμη όχι με βάση τον οργανισμό, αλλά με βάση την τσέπη, το αξίωμα, την αναγνωρισιμότητα. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, ενώ για τους VIP του “Μεγάλη Βρετανία”, δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τα πράγματα. Αυτόν τον διαχωρισμό σε έχοντες και μη επιβεβαιώνει και η πρόσφατη εφαρμογή των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, όπου προτεραιότητα στην αντιμετώπιση έχει όποιος έχει γεμάτη τσέπη, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπονται στην καλύτερη πολύμηνες αναμονές.

Ίσως στα βιβλία Παθολογίας να προστεθούν και καινούρια κεφάλαια, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε η πληροφορία του VIP σχετικά με το επείγον ή στο ιστορικό του ασθενούς.

Αυτούς υπηρετούν και γι’ αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση».

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας