Εrdogan-Καταγραφόμαστε ως στρατιωτικό έθνος-Μεγάλη η ισχύς μας σε Αιγαίο-Αν.Μεσόγειο

679
Εrdogan-Καταγραφόμαστε ως στρατιωτικό έθνος

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τις ικανότητες των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων

«Τα βιβλία ιστορίας μας περιγράφουν ως στρατιωτικό έθνος» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, προβαίνοντας σε μια σειρά από αποθεωτικές δηλώσεις για τις ικανότητες και τη ισχύ του τουρκικού στρατού.
Μάλιστα, επανέλαβε τις διεκδικήσεις της γείτονος σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.
«Γνωρίζετε πως τα βιβλία ιστορίας μας περιγράφουν ως στρατιωτικό έθνος.
Πολλές φορές αποδείξαμε πως όταν γίνει λόγος για την υπεράσπιση της πατρίδας, όλοι από 7 ως 77 χρόνων τρέχουμε για το καθήκον, αλλά και κάτι που είναι ακόμη σημαντικότερο, εκπληρώνουμε με επιτυχία αυτόν τον αγώνα.
Συγκρίνοντας τους ανθρώπους μας με άλλες κοινωνίες, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε πως η δουλειά του στρατιώτη δεν είναι τόσο δουλειά όπλου αλλά καρδιάς.
Λόγω της πλέον παλιάς κρατικής παράδοσης στον κόσμο, από το παρελθόν ως σήμερα, είμαστε μια χώρα με τον στρατό της» δήλωσε ο Erdogan, στη διάρκεια ομιλίας του στο προσωπικό συνοριακής στρατιωτικής μονάδας στην επαρχία Χακάρι, στην Ν.Α. Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ.
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τις ικανότητες των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, κάνοντας προκλητική αναφορά για «επιτυχίες» -μεταξύ άλλων- στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Από την Συρία μέχρι την Λιβύη, από το Ιράκ μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ κι από την Μεσόγειο ως το Αιγαίο, σε πολλά μέρη, καταγράφοντας έπη με τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία μας, αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τις επιτυχίες που αποσπάμε.
Βέβαια δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο»
 τόνισε.
Όπως επεσήμανε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, οι Ένοπλες Δυνάμεις «εκκαθαρίστηκαν» από τους πραξικοπηματίες και πλέον έχουν φτάσει και πάλι στην παλιά τους «ένδοξη» θέση.
«Είχαμε στη διάθεσή μας έναν στρατό που, λόγω των πραξικοπημάτων, είχε δυσκολίες να δείξει τις δυνατότητές του.
Με τις μεταρρυθμίσεις μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 14ης Ιουλίου, βλέπουμε πως οι ένοπλες δυνάμεις μας ανέκτησα αυτή την ένδοξη θέση που κατέχουν στην Ιστορία» δήλωσε, καταλήγοντας με νόημα:
«Δεν θα μπορέσουν να μας διαιρέσουν και δεν θα μπορέσουν να μας κομματιάσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας