Επίθεση Macron σε Biden για τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα-Δεν είναι παγκόσμιος ηγέτης

1234
Επίθεση Macron σε Biden

«Πρέπει να μιλάμε με σύνεση», σημείωσε ο Macron αντιδρώντας στα σχόλια του Biden και εξήγησε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες οφείλουν να μιλούν με προσοχή σε ζητήματα πυρηνικής απειλής

Ευθεία βολή από τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron  στον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden για την επικίνδυνη ρητορική του, περί απειλής πυρηνικού ολοκαυτώματος από τη Ρωσία.
Ο Macron, όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίηση της Πέμπτης (6/10/2022) του προέδρου των ΗΠΑ ότι η Ρωσία αποτελεί την απειλή του πυρηνικού «Αρμαγεδδώνα» τόνισε κατηγορηματικά πως τα λεγόμενα αυτά, δεν ειπώθηκαν με σύνεση.
«Πρέπει να μιλάμε με σύνεση», σημείωσε ο Macron αντιδρώντας στα σχόλια του Biden και εξήγησε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες οφείλουν να μιλούν με προσοχή σε ζητήματα πυρηνικής απειλής.
«Πάντα αρνιόμουν να ασχοληθώ με την πολιτική μυθοπλασία, και ειδικά… όταν μιλώ για πυρηνικά όπλα», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Σε αυτό το θέμα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε.

Ανοιχτή γραμμή με Putin

Ο Macron παραμένει μεταξύ των ελάχιστων δυτικών ηγετών που διατηρούν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin (όπως και ο Ούγγρος ηγέτης Viktor Orban), υπερασπιζόμενος τον εαυτό του έναντι των επικριτών του και εξηγώντας ότι η διπλωματία πρέπει να παραμείνει μια επιλογή με την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ο Biden είπε ότι ο κόσμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στην απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων από τη δεκαετία του 1960 στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου.
«Δεν έχουμε αντιμετωπίσει την προοπτική του Αρμαγεδδώνα μετά τον Kennedy και την κουβανική κρίση πυραύλων», πρόσθεσε.
Ισχυρίστηκε ότι η απειλή από τον Putin είναι πραγματική «επειδή ο στρατός του υπολειτουργεί σημαντικά».

Υποβάθμιση από Λευκό Οίκο

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre προσπάθησε στη συνέχεια να διασκεδάσει την προειδοποίηση Biden λέγοντας πως οι ΗΠΑ «δεν έχουν διαπιστώσει κανένα λόγο να προσαρμόσουν τη δική τους στρατηγική πυρηνική στάση, ούτε έχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει άμεσα πυρηνικά όπλα».
Παράλληλα με την κριτική Macron, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία λαμβάνει «κάθε κλιμάκωση πολύ σοβαρά».
Ο Michel είπε πως «οι απειλές δεν θα μας εκφοβίσουν» και πρόσθεσε: «Αντίθετα, θα παραμείνουμε ψύχραιμοι. Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και θα καταγγέλλουμε κάθε φορά τον ανεύθυνο χαρακτήρα αυτών των απειλών».
Προέβη στις επικρίσεις αυτές, μετά από αναφορές πως ο Ρώσος πρόεδρος επισείει την πυρηνική απειλή κάτι που το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας