Επικίνδυνο προηγούμενο για το ΝΑΤΟ-Ο Ε.Μακρόν απεμπολεί το Άρθρο-5 λόγω Ουκρανίας

1424

Β.Πούτιν: Θα σας συντρίψουμε όπως τον Ναπολέοντα!

Επικίνδυνο προηγούμενο για όλο το ΝΑΤΟ δημιουργεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ε.Μακρόν καθώς απεμπολεί το Άρθρο 5, το θεμέλιο λίθο της Συμμαχίας, προκειμένου να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από πολλαπλές αμερικανικές πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι ο Ε.Μακρόν έδωσε μάλιστα παράδειγμα λέγοντας πως “απώλειες είχαμε και στην Αφρική και δεν σας καλέσαμε σε βοήθεια”!

 

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Οι σύμμαχοι της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ ανησυχούσαν ότι μια επίθεση στα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα έσυρε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Ο Μακρόν απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση η παρέμβασή τους δεν θα ήταν απαραίτητη, επικαλούμενος την εμπειρία της Γαλλίας στην Αφρική, όπου υπέστη απώλειες χωρίς να ζητήσει βοήθεια από τους συμμάχους της”.

Tί θα γίνει όμως αν η Ρωσία επιτεθεί με πυραύλους εναντίον στόχων μέσα στη Γαλλία; Τί θα συμβεί αν οι ρωσικοί πύραυλοι περάσουν μέσω Γερμανίας ή Πολωνίας για να πλήξουν στόχους στην Γαλλία; Τί θα γίνει αν η Ρωσία κτυπήσει και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες εμπλέκονται στον πόλεμο της Ουκρανίας;

Διαβάστε επίσης:

Aξιοσημείωτη είναι ακόμη μία γαλλική παρέμβαση. Ο Αντιπρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) Σεμπαστιέν Σενού δήλωσε ότι εκτός περιόδου πολέμου η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Κοινή Διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Όταν ρωτήθηκε για την αποτελεσματικότητα των δομών του ΝΑΤΟ, κάτι που φέρεται να αποδεικνύεται από την επιθυμία της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη συμμαχία, ο Τσενού τόνισε ότι η Γαλλία, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να διατηρήσει μια ορισμένη ανεξαρτησία σε θέματα εθνικής άμυνας.

Ο αντιπρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου υπενθύμισε ότι το Παρίσι διαθέτει πυρηνικά όπλα, τα οποία είναι αποτελεσματικά και αποτρεπτικά. Από αυτή την άποψη, η Γαλλία δεν χρειάζεται την προστασία των γειτόνων της ή άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Πριν λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α.Μπλίνκεν, έσπευσε να δώσει συνέντευξη σε γαλλικό ΜΜΕ εμφανώς ανήσυχος από τις εξελίξεις.

“Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Ρωσία, Δεν θα συμβεί.

Μια άμεση ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI.

«Δεν θα υπάρχει ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης στο ουκρανικό έδαφος», διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού τμήματος εξωτερικής πολιτικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες, για χάρη της δικής τους εθνικής ασφάλειας, θα αποφύγουν την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Β.Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να εκδικηθεί για τις αποτυχημένες εκστρατείες του Ναπολέοντα και του Χίτλερ κατά της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Δύση προσπαθεί να εκδικηθεί για τις αποτυχημένες εκστρατείες του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη και του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας Αδόλφου Χίτλερ κατά της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της ΕΣΣΔ.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι υπάρχουν αμέτρητα παρόμοια ιστορικά παραδείγματα. “Αν θέλουν εκδίκηση, ας έρθουν” είπε με νόημα ο Ρώσος πρόεδρος λέγοντας πως θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι, προφανώς, κάποιοι θεωρούσαν τη Ρωσία ως τον αδύναμο κρίκο, αλλά έκαναν λάθος και έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν το λάθος τους.

Ο Β.Πούτιν τόνισε ότι προσπαθούν να πολεμήσουν τη Ρωσία με τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε να εντοπιστούν όχι μόνο οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, αλλά και όλοι οι κρίκοι και όσοι διέταξαν την τρομοκρατική επίθεση. Στόχος τους ήταν να προκαλέσουν διεθνικές διαμάχες.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Β.Πούτιν

Τί αναφέρει η ρωσική τηλεόραση

Ρώσοι αναλυτές και παρουσιαστές σχολιάζουν τις δηλώσεις και τις κινήσεις Μακρόν.

“Ποια πόλη στην Γαλλία λυπάσαι το λιγότερο; Eλπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό…

Θέλουν να φέρουν στρατεύματα στην ρωσική μας Οδησσό”

“Όχι θέλουν να αναπτυχθούν στα σύνορα με Λευκορωσία” λέει ένας άλλος καλεσμένος.

Σε άλλο σημείο λέγονται τα εξής:

“Σήμερα κλείνουν 210 χρόνια από τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στο Παρίσι.

Δεν δώσαμε δεκάρα τότε, ούτε δίνουμε τώρα, αν θα μας καλωσορίσετε.

Αν χρειαστεί να σας καταστρέψουμε, θα το κάνουμε.

Δοκιμάστε να στείλτε τα στρατεύματα σας να μας αντιμετωπίσουν στη μάχη και η Ευρώπη θα αρχίσει να τρέμει.

Δεν θα δείξουμε πλέον καμία αυτοσυγκράτηση.

Εσείς οι Ευρωπαίοι δεν έχετε καταλάβει τίποτα, δεν έχετε μάθει τίποτα και όπως δείχνει η εμπειρία μετά το 1945, δεν μπορείτε να αποναζι-στικοποιειθείτε γιατί οι ναζιστικές ιδέες υπάρχουν μέσα σας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας