Επικίνδυνη προβοκάτσια: “Έλληνες γάζωσαν σκάφος ανοικτά Τενέδου” λένε οι Τούρκοι

1392
“Έλληνες γάζωσαν σκάφος ανοικτά

Tην πιο σοβαρή έως τώρα προβοκάτσια ξεδιπλώνουν οι Τούρκοι καθώς ισχυρίζονται ότι σκάφη του ελληνικού Λιμενικού άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού σκάφους ανοικτά της Τενέδου με συνέπεια μια σφαίρα να καρφωθεί στο εσωτερικού του σκάφους.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που «αντιμετώπισαν» το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού.

Στο σημείο αυτό, έβαλαν σε εφαρμογή και την τουρκική μονταζιέρα, δημοσιεύοντας βίντεο αμφιβόλου αξιοπιστίας στο οποίο εμφανίζεται το εν λόγω σκάφος να έχει χτυπηθεί από σφαίρα, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Το ελληνικό Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει κανένα τέτοιο περιστατικό.

Tί αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

“Δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος εστάλησαν στο σημείο αφού δύο σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής παρενόχλησαν και άνοιξαν πυρ στο πλοίο Ro-Ro «Anatolian» με σημαία Κομορών, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.

Με την έλευση των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή, τα ελληνικά σκάφη εγκατέλειψαν γρήγορα την περιοχή.

Μετά τα πυρά παρενόχλησης που άνοιξαν κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωής και κανένας τραυματισμός στο προσωπικό του πλοίου (6 Αιγύπτιοι, 4 Σομαλοί, 5 Αζέροι και 3 Τούρκοι πολίτες).

Το πλοίο συνοδεύεται από δύο Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και για το συμβάν έχει ξεκινήσει έρευνα σύμφωνα με την οδηγία του Εισαγγελέα Δαρδανελίων”.

Δείτε βίντεο και εικόνες που δημοσιοποιούν οι Τούρκοι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας